Politika

Krievijas ārlietu ministrs paudis viedokli par ASV "nepatieso diplomātiju"

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasLavrovs
Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs laidis klajā jaunu "mēmu", kas raksturo amerikāņu diplomātiju.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. ANO Drošības padomes sēdē Krievija bloķēja ASV piedāvāto rezolūcijas projektu par Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) misijas mandāta pagarināšanu, vēsta Sputnik Igaunija. ASV variantu atbalstīja 11 valstis, pret to uzstājās Krievija (ANO DP pastāvīgā locekle), kā arī Bolīvija, bet Ķīna un Ēģipte balsojumā atturējās.

Pēc tam tika sākts balsojums par Krievijas rezolūcijas projektu, kura līdzautores ir arī Ķīna un Bolīvija. Dokumentu atbalstīja četras valstis, pret to balsoja ASV, Lielbritānija, Francija, Zviedrija, Ukraina, Itālija un Urugvaja. Vēl četri DP locekļi — Etiopija, Japāna, Ēģipte un Senegāla — atturējās. Tādējādi nepieciešamo balsu skaitu nesaņēma arī šis dokuments.

ANO karogs - Sputnik Latvija
Krievija bloķējusi ANO rezolūciju Sīrijas jautājumā

Pašreizējā "pata" situācijā ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija paziņoja, ka Krievijas diplomāti neesot vēlējušies apspriest rezolūciju par OPCW-ANO misijas mandātu Sīrijā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nekavējoties komentēja ASV paziņojumu, informē aģentūra RIA Novosti.

"Viņi nav vēlējušies risināt nevienu problēmu, kuras būtību esam atspoguļojuši. Taču tas, ko visai nervozie Heilijas kundzes izteikumi par to, ka Krievijas misija vairākas dienas noraidījusi viņas ierosinājumus tikties un apspriest šo jautajumu, apspriest abus rezolūcijas projektus, — tie ir meli," — uzsvēra Lavrovs.

Politiķis norādīja, ka arī Heilijas vārdi par nesekmīgajiem mēģinājumiem piezvanīt Krievijas pastāvīgajam pārstāvim ANO Vasilijam Nebenzjam ir nepatiesi.

Krievijas galvenās ārpolitiskās iestādes vadītājs pievērsa uzmanību jaunai parādībai starptautiskajās attiecībās — "kad ir ne tikai nepatiesas ziņas, bet arī nepatiesa diplomātija". "Tas ir skumji," — piebilda Lavrovs.

Oktobrī OPCW-ANO kopējais mehānisms ķīmisko ieroču pielietošanas gadījumu izmeklēšanai Sīrijā iesniedza Drošības padomē ziņojumu par incidentiem Šeihūnā šī gada 4. aprīlī un Hošā 2016. gada 15.-16. septembrī. Eksperti secinājuši, ka pirmajā gadījumā valdības spēki esot lietojuši zarīnu, bet otrajā incidentā ISIS teroristi izmantojuši iprītu.

Krievijas diplomāti pauda viedokli, ka iesniegtais ziņojums pamatots uz apšaubāmiem, "no malas" saņemtiem faktiem.

Ziņu lente
0