Krievijas Valsts dome: valstij jāatsakās no Olimpiskajām spēlēm, ja izlase tiks sodīta

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasОлимпийские кольца. Архивное фото
Олимпийские кольца. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts Domes deputāti uzskata par nepieņemamu Krievijas piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā ar neitrālu karogu, ar aizliegumu izpildīt savu himnu un nepielaišanu atklāšanas ceremonijā.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Krievijai ir jāignorē Ziemas Olimpiāde 2018, ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņos par kaut kādu sodu attiecībā pret Krievijas izlasi, uzskata Valsts Domes vicespīkers Igors Ļebedevs, pēc kura domām, ir SOK jānosūta atbilstošs brīdinājums.

Олимпийские кольца - Sputnik Latvija
Krievijas izlasei varētu aizliegt izpildīt himnu Ziemas Olimpiādē

Iepriekš, pirmdien, izdevums New York Times, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, paziņoja, ka dopinga skandālu sērijas dēļ Krievijas sportā SOK apsver Krievijas izlases pielaišanas variantus 2018. gada Olimpiskajām spēlēm ar nosacījumu, ka Krievijas nacionālā himna netiks izpildīta, savukārt Krievijas delegācija nepiedalīsies atklāšanas ceremonijā.

"Jebkura SOK lēmuma gadījumā, ja tiks paziņots kaut cik minimāls sods attiecībā pret mūsu izlasi – vai tā būšot nepielaišana atklāšanas ceremonijā, vai aizliegums mūsu karoga krāsu izmantošanai, vai uzstāšanās ar neitrālu karogu… Jebkura soda gadījumā attiecībā pret mūsu izlasi, es uzskatu, ka mums pilnībā ir jāignorē šī Olimpiāde," — pateica Ļebedevs RIA Novosti.

Pēc Ļebedeva domām, "labākais aizsardzības veids ir uzbrukšana", tāpēc iepriekš jānosūta SOK paziņojums par to, ka jebkurš viņu negatīvais lēmums attiecībā pret Krievijas izlasi vedīs pie atteikšanās no piedalīšanās Olimpiādē.

Prankeri izjoko WADA un USADA prezidentus - Sputnik Latvija
Video
Prankeri izjoko WADA un USADA prezidentus

"Visiem viņu lēmumiem, kuri balstās uz bēguļojoša ierēdņa (Grigorija Rodčenkova – red.) liecībām un rusofoba (WADA neatkarīgās komisijas vadītāja Ričarda Maklārena) lēmumiem, juridiski nav nekāda spēka. Un mēs lieliski saprotam, ka tā ir liela propaganda pret Krieviju, kura ir izvērsta ne tikai sporta nozarē, bet arī visā pasaulē. Jebkura mūsu piekrišana jebkurai piezīmei būs rusofobijas noskaņu atbalstīšana sabiedrībā, un to nedrīkst pieļaut," — uzskata Ļebedevs.

Sporta ministrs Pāvels Kolobkovs paziņoja, ka Krievijas izlase nav saņēmusi nekādas citas vēstules no SOK, izņemot uzaicinājumu uz 2018. gada Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, un nevajag reaģēt uz nepārbaudītu informāciju.

Ziņu lente
0