Krievijas Ministru Kabinets paplašinājis pārtikas produktu embargo sarakstu

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasСвиньи в стойле
Свиньи в стойле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vicepremjers Arkādijs Dvorkovičs atzīmēja, ka Krievija slēdz "pelēkos" importa kanālus, kas izmantoti preču ievešanai ar citu nosaukumu, nodarot kaitējumu ražotājiem Krievijā.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Krievija paplašinājus pārtikas produktu embargo sarakstu un aizliegusi vairāku produktu ievešanu no ES, ASV, Kanādas un citām valstīm, informē RIA Novosti, atsaucoties uz valdības lēmumu. 

Krievijas valdība pieņēmusi lēmumu attiecināt ierobežojumus uz dzīvām cūkām (izņemot tīršķirnes dzīvniekus), liellopu, cūkas, aitas, kazas, zirga un citu dzīvnieku izcelsmes subproduktus, cūku taukus, stearīnu, dzīvnieku valsts izcelsmes taukvielas un vairākus citus produktus. Patlaban valdībā iesniegts jautājums par kaulu miltu ievešanas aizliegumu, uzsverot, ka aizliegums neietekmēs Krievijas iekšējo vajadzību nodrošinājumu.

Яна Тоом - Sputnik Latvija
Politika
Eirodeputāte: sankciju nodarītie zaudējumi uztrauc visus, izņemot Eiropas ierēdņus

Krievijas vicepremjers Arkādijs Dvorkovičs atzīmēja, ka Krievija slēdz "pelēkos" importa kanālus, kas izmantoti preču ievešanai ar citu nosaukumu, nodarot kaitējumu ražotājiem Krievijā. Krievijas lauksaimniecības produkcijas kontroles iestāde Rosseļhoznadzor aizliedza cūkkopības produkcijas piegādes no ES 2014. gada janvārī, kad Baltijas valstīs tika konstatēts Āfrikas cūku mēris, taču ES šo liegumu uzskatīja par neproporcionālu un nosūtīja pieprasījumu PTO.

2016. gada augustā PTO šķīrējtiesa atzina, ka Krievijas ieviestie ierobežojumi ir pretrunā tās saistībām. Krievija šo lēmumu pārsūdzēja, jo situācija ar ĀCM Baltijas valstīs un Polijā pasliktinājās un slimības perēkļu likvidācijai veiktie pasākumi izrādījās neefektīvi. Šī gada februāra beigās PTO apelāciju noraidīja. Eiropas Savienība ieviesa ierobežojošos pasākumus 2014. gada martā sakarā ar notikumiem Krimā un Ukrainā. Atbildot uz šiem lēmumiem, Maskava noteica pārtikas embargo valstīm, kas ieviesušas sankcijas pret Krieviju. Kopš tā laika embargo vairākkārt pagarināts. Patlaban tas noteikts līdz 2018. gada beigām.

Ziņu lente
0