Kseniju Sobčaku draud atstādināt no Krievijas prezidenta vēlēšanām – viņai ir dzīvoklis Jūrmalā

© Sputnik / Екатерина ЧесноковаТелеведущая Ксения Собчак
Телеведущая Ксения Собчак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzīvoklis Latvijā liecina par ārvalstu specdienestu ietekmi uz kandidāta publisko darbību, uzskata sūdzības autors, ko saņēmusi Krievijas Centrālā vēlēšanu komiteja.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Fakts, ka Ksenijai Sobčakai ir nekustamais īpašums Latvijā, ir pietiekams pamats, lai atceltu viņas reģistrāciju Krievijas prezidenta posteņa kandidātam, paziņojis partijas "Krievijas komunisti" loceklis Viktors Perovs. Par to vēsta portāls "Kurjer. Sreda. Berdsk", atsaucoties uz Perova vēstuli Krievijas Centrālajai vēlēšanu komitejai.

Телеведущая Ксения Собчак - Sputnik Latvija
Ksenija Sobčaka balotēsies Krievijas prezidenta postenim

"Ņemot vērā no, ka Ksenijai Sobčakai Anatolija meitai ir nekustamais īpašums Latvijā, viņa aizstāvēs Krievijai naidīgu ārvalstu intereses. Nav nejaušība, ka viņa vēlas atdot Krimu Ukrainai un aizvākt Ļeņinu no Sarkanā laukuma," – teiks vēstulē.

Pēc Perova domām, Sobčakai piederošais nekustamais īpašums aiz Krievijas robežām neatbilst vēlēšanu likumiem, un neļauj viņai piedalīties prezidenta vēlēšanās.

"Vēlos informēt, ka K.A.Sobčakai piederošais objekts ir divu līmeņu apartamenti Jūrmalā. Saskaņā ar dažiem datiem zināms, ka kandidāte par tiem samaksājusi apaļu summu – 250 tūkstošus eiro. Ēka, kurā atrodas kandidāta apartamenti, celta saskaņā ar jaunākajām tehnoloģijām no ekoloģiski tīriem būvmateriāliem. Netālu atrodas jahtu klubs. Ir satriecošs balkons ar Rīgas līča ainavu. Pie tam izvirzītais kandidāts nav sniedzis informāciju, par kādiem līdzekļiem iegādāts minētais nekustamais īpašums," – portāls citē Perova sūdzību.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Saeimā tiks nodota petīcija par prezidenta ievēlēšanu visas tautas vēlēšanās

Perovs lūdz Krievijas CVK anulēt Sobčakas reģistrāciju, "jo nekustamais īpašums ārvalstīs kaitē Krievijas nacionālajai neatkarībai un grauj tās konstitucionālos pamatus, kā arī ir viens no ārvalstu specdienestu ietekmes faktoriem uz paša kandidāta publisko darbību".

Pagājušajā nedēļā Ksenija Sobčaka informēja par savu nodomu balotēties Krievijas prezidenta vēlēšanām 2018. gadā. Kandidātu reģistrācija būs iespējama pēc paziņojuma par balsojuma datumu un vēlēšanu kampaņas sākumu šī gada decembrī. Spēkā esošie normatīvie akti nosaka, ka pašizvirzītam kandidātam reģistrācijai jāiesniedz vismaz 300 tūkstoši vēlētāju parakstu.

Ziņu lente
0