ASV paziņojušas, ka ISIS uzveikt nav iespējams

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasFederācijas Padomes Aizsardzības komitejas vadītāja pirmais vietnieks Francis Klincevičs
Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas vadītāja pirmais vietnieks Francis Klincevičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oficiālais Pentagona pārstāvis Ēriks Pehons paziņoja, ka ASV AM neuzskata par iespējamu pilnībā iznīcināt ISIS ar Sīrijas valdības armijas un Krievijas GKS spēsavstarpējo centienu rezultātā.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. ASV izteikumi par Sīrijas valdības karaspēku nespēju pilnībā iznīcināt "Islāma valsti" ar Krievijas GKS atbalstu maskē amerikāņu patiesos nolūkus Sīrijā, kur viņi tikai imitē cīņu ar kaujiniekiem, ir pārliecināts Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas vadītāja pirmais vietnieks Francis Klincevičs, vēsta RIA Novosti.

ASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasijas ciema Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas politiķis komentējis ASV veikto ISIS vadoņu evakuāciju Sīrijā

Oficiālais Pentagona pārstāvis Ēriks Pehons paziņoja, ka ASV AM neuzskata par iespējamu pilnībā iznīcināt ISIS ar Sīrijas valdības armijas un Krievijas GKS spēsavstarpējo centienu rezultātā.

Krievijas senators uzskata,ka ASV cenšas aizkavēt miera iestāšanos Sīrija, taču no tā nekas neiznāks. "Teroristi tiks iznīcināti, Asads ievedīs dzelžainu kārtību valstī ar mūsu atbalstu," — teica Klincevičs RT.

Pentagona paziņojumus senators nosauca par piesegu ASV rīcībai Sīrijā un Irākā, kur viņi "imitē cīņu ar kaujiniekiem un dara visu iespējamo, lai ISIS veiktu savus pasākumus", — uzsvēra viņš.

Pēc Klinceviča vārdiem, ASV jau vairākas reizes demonstrējušas "divkosīgu" politiku attiecībā pret Sīriju.

"Pēc Sīrijas Bruņoto spēku darbību aktīvās fāzes sākuma ISIS un Džabhat An Nusra specvienību dislocēšanās zonā viņi teju vai izmantoja raķetes, lai padzītu sīriešus no savas bāzes, kamēr kaujinieki tur klaiņo kā viņiem labpatikas," — uzsvēra politiķis.

Bruņotais konflikts Sīrijā ilgst kopš 2011. gada. Kopš tā laika, saskaņā ar ANO datiem, bojā gājuši vairāk nekā 220 tūkstoši cilvēku. Kopš 2015. gada Krievijas GKS pēc Sīrijas prezidenta Bašara Asada lūguma  iznīcina teroristu objektus valstī.

Pagājušā gada pavasarī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieņēma lēmumu izvest lielāko daļu Krievijas GKS grupējuma, ņemot vērā izmaiņas situācijā, kas tika panāktas galvenajos virzienos. Aviācijas bāze "Hmeimima" un Samierināšanās centrs Sīrijā joprojām funkcionē.

Ziņu lente
0