Ukraina izmaksāja Krievijai daļu no tiesas izdevumiem strīdā par 3 miljardiem dolāru

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasЗдание Верховной Рады в Киеве
Здание Верховной Рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlijā Londonas Augstā tiesa piesprieda Ukrainai izmaksāt nominālo obligāciju vērtību trīs miljardu dolāru apmērā un kompensēt tiesas izdevumu daļu.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Ukraina kompensēja Krievijai daļu no tiesas izdevumiem sakāra ar tiesas lietu par trīs miljardu lielu dolāru parādu, vēsta RIA Novosti.

Atbilstošu spriedumu iepriekš pasludināja Londonas Augstā tiesa. Kijeva pārskaitīja 1,16 miljonus mārciņu kompānijai The Law Debenture Corporation PLC1, kas pārstāv Krievijas intereses šajā lietā.

Pasaules pilsētas. Londona - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izgrozījušies: Londonas Augstā tiesa nostājas Krievijas pusē, taču naudiņu Ukraina neatdos

Ukrainas suverēnās obligācijas trīs miljardu dolāru vērtībā tika izvietotas par labu Krievijai 2013. gada nogalē. Līdz 2015. gada beigām Kijeva parādu apkalpoja, taču pēc tam pieļāva defoltu attiecībā uz šiem vērtspapīriem.

Vēlāk Ukrainas valdība ierosināja Maskavai restrukturēt parādu saskaņā ar komerciālo kreditoru noteikumiem, tomēr Krievija uzstāja, ka parāds ir suverēns un piedāvāja strīda atrisināšanu pirmstiesas kārtībā. Atbilde no Ukrainas netika saņemta, tāpēc lieta tika nodota izskatīšanai tiesā.

Jūlijā Londonas Augstā tiesa piesprieda Ukrainai izmaksāt nominālo obligāciju vērtību trīs miljardu dolāru apmērā un kompensēt tiesas izdevumu daļu. Tāpat Kijevai ir pienākums atlīdzināt parāda procentus 75 miljonu dolāru apmērā un kavējuma naudu par termiņa neievērošanu, kas tiek aprēķināta kopš 2015. gada 21. decembra. Katra nokavēta diena izmaksās Ukrainas budžetam vairāk nekā 673 tūkstošus dolāru. Taču Kijeva iesniedza apelāciju pret verdikta daļu, kura attiecas uz pamatparāda samaksu. Klausīšanās ieplānotas 2018. gada janvārī.

Ziņu lente
0