Latvija kļuvusi par populāru VTB klientu atpūtas vietu

© AP Photo / Martin Meissner Банковская карта
Банковская карта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas banka VTB izpētīja savu mazumtirdzniecības klientu vasaras transakciju aktivitāti un noskaidroja, kādās valstīs tika tērēts visvairāk naudas.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Latvija iekļuva pirmā pieciniekā pēc Krievijas otras lielākās bankas VTB klientu veikto transakciju skaita un apjoma šīs vasaras laikā, raksta portāls Banki.ru.

Portāla Ekolaif galvenais redaktors Aleksandrs Samsonovs - Sputnik Latvija
Eksperts: Baltijas krasta tīrīšana piesaistīs jaunus tūristus

Saskaņā ar VTB pētījuma datiem šogad par 35% pieaudzis tūristu skaits, kuri izvēlējušies atpūtu ārvalstīs, par reitinga līderi kļuvusi Vācija. Tāpat bankas klientu veikto darījumu pieciniekā šovasar ierindojās Šveice, Kipra, Latvija un Bulgārija. Kopējais tēriņu apjoms palielinājies par 21%, sasniedzot gandrīz 100 miljonus rubļu.

Itālijā, Francijā un Bulgārijā VTB klienti šī atvaļinājumu sezonā iztērējuši vairāk nekā gadu iepriekš, izriet no preses paziņojuma. Lielbritānijā, gluži otrādi, pirkumu apjoms samazinājies trīs reizes, kā rezultātā valsts jau neietilpst populārāko virzienu sarakstā. Pirmo reizi Top 30 iekļuvušas Horvātija un Luksemburga.

Туристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Eurostat: latvieši ir pasaulē taupīgākie tūristi

Veikto darījumu skaita ziņā — 3,8 tūkstoši — par līderi kļuva Kipra. Otrajā vietā ierindojās Latvija, tad — Bulgārija, Baltkrievija un Vācija. Vienas transakcijas vidējais lielums šajā vasarā pieaudzis par 22% līdz 189 ASV dolāru.

VTB klienti par trešdaļu palielinājuši izdevumus restorāniem un bāriem, par ceturtdaļu vairāk sākuši tērēt veikalos, par 14% pieaudzis arī lielveikalu čeks. Ceļošanas un autotransporta nomas izdevumi gandrīz nemainījās, paliekot 2016. gada līmenī. Turklāt klientu tēriņi benzīnam pieauguši par 14%.

Ziņu lente
0