Krievijas politiķis atgādinājis Porošenko stāstu par vienu gruzīnu

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas senators Aleksejs Puškovs
Krievijas senators Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien Ukrainas prezidents atzina, ka Kijeva nespēs atgūt Krimu ar spēku, taču darīs visu iespējamo, lai reģions Krievijai kļūtu par neciešamu nastu.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Krievijas senators Aleksejs Puškovs komentējis Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vārdus — viņš aicināja radīt apstākļus, lai Krima kļūtu par neciešamu nastu Krievijai.

​"Porošenko aicinājis ukraiņus panākt, lai Krievijai Krimas dēļ "kļūtu karsti". Viņš nav ķēries pie īstās vietas. Viens tāds pats bija Gruzijā. Lai izpēta viņa pieredzi," — raksta Puškovs savā mikroblogā Twitter.

Gruzijas bijušais prezidents Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Saakašvili piedraudējis gāzt Porošenko no Ukrainas prezidenta amata

Ceturtdien Ukrainas prezidents atzina, ka Kijeva nespēs atgūt Krimu ar spēku, taču darīs visu iespējamo, lai reģions Krievijai kļūtu par neciešamu nastu, vēsta RIA Novosti.

Savā ikgadējā uzrunā parlamentam Porošenko pavēstīja, ka tiks izmantoti visi pieejamie starptautisko tiesību instrumenti — sankcijas, starptautiskā tiesa, starptautiskās platformas un monitoringa mehānismi.

Krievijas senators ieteica Ukrainai atgūt nevis Krimu, bet gan IKP uz vienu iedzīvotāju 1990. gada līmenī vai ekonomiku, kāda tā bija bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča laikā. Pēc Puškova domām, Ukrainai tā ir "tagad nesasniedzama virsotne". Tāpat viņš pauda uzskatu, ka Ukrainai nekādi neizdosies atgūt Krimu.Порошенко признал:военным путем Крым не вернуть. Да никаким не вернуть! Крымчане никогда не вернутся туда, где насаживают ненависть к России

Ziņu lente
0