Politika

Vēlēšanas Krievijā notiks Latvijas novērotāju klātienē

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasVēlēšanas Krievijā. Foto no arhīva
Vēlēšanas Krievijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Novērotāju asociācija "Nacionālais sabiedriskais monitorings" uzaicināja 13 valstu pārstāvjus, lai piedalītos 10. septembra reģionālajās vēlēšanās

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Trīspadsmit valstu eksperti, tostarp, no Latvijas, atradīsies Krievijas vēlēšanu iecirkņos balsošanas dienā, 10. septembrī, vēsta avīze "Izvestija".

Svētdien, 10. septembrī, Krievijā notiks balsošana dažāda līmeņa vēlēšanās. 82 valsts subjektos notiks papildus vēlēšanas Valsts Domē, gubernatoru un deputātu ievēlēšana reģionālajās likumdošanas sapulcēs, municipālo veidojumu un vietējo pašvaldību pārstāvniecības iestāžu vadītāju vēlēšanas, kā arī 240 vietējās nozīmes referendumi.

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Demokrātu līderis Senātā aicinājis nevainot Krieviju par Klintones sakāvi

Pēc Novērotāju asociācijas "Nacionālais sabiedriskais monitorings" uzaicinājuma 11 Krievijas reģionus apmeklēs Eiroparlamenta deputāti, nacionālo likumdošanas varas iestāžu pārstāvji un sabiedriskie darbinieki no Beļģijas, Bulgārijas, Īrijas, Spānijas, Itālijas, Latvijas, Nīderlandes, Slovākijas, ASV, Francijas, Čehijas, Zviedrijas un Dienvidkorejas. Novērotāji viesosies Maskavā, Ļeņingradas, Jaroslavļas, Kaļiņingradas, Kirovas, Rjazaņas apgabalos, Sevastopolē, Karēlijā, Permas novadā, kā arī Marijelā un Udmurtijā.

Kā izdevumam teica eirodeputāts no Nīderlandes Andre Elisens, ekspertu uzdevums ir iepazīties ar vēlēšanu procesu un sniegt tam objektīvu vērtējumu.

"Uz sarežģītās starptautiskās situācijas fona daži spēki Eiropā mēģina radīt negatīvu iespaidu par vēlēšanām Krievijā vēl pirms paša procesa sākuma. Mūsu uzdevums ir redzēt visu savām acīm, sniegt objektīvu vērtējumu un pastāstīt par to saviem kolēģiem Eiropā. Mēs esam neatkarīgi eksperti un neatbraucām aizstāvēt šādu vai citādu viedokli," uzsvēra Elisens.

Президент РФ В. Путин дал интервью американскому телеканалу NBC - Sputnik Latvija
Eksperts par Putina interviju NBC: saruna bija diezgan skarba

Krievija ir atvērta sadarbībai ar ārvalstu ekspertiem, apstiprināja Valsts Domes Ārlietu komisijas vadītājs Leonīds Sluckis.

"Mēs sveicam viņu (novērotāju — red.) klātbūtni visu līmeņu vēlēšanās — prezidenta, parlamenta, reģionālajās un municipālajās vēlēšanās. Šogad pie mums ieradīsies cienījami politiķi un sabiedriskie darbinieki no dažādām valstīm. Viņi sniegs neatkarīgu notiekošā vērtējumu," — teica Sluckis.

"Nacionālais sabiedriskais monitorings" ir neformāla jauniešu kustību apvienība, kuri nodarbojas ar vēlēšanu novērošanu Krievijā.    

Ziņu lente
0