Politika

Krievija gatavo atbildi uz ASV jaunajām sankcijām

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrija
Krievijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas Ārlietu ministrijas viedokļa turpinās iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas uzsāktā divpusējo attiecību bojāšanas tendence.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Krievija sāk izstrādāt atbildes pasākumus ASV pēc sankciju paplašināšanas, teikts Krievijas ĀM vadītāja vietnieka Sergeja Rjabkova paziņojumā, kas publicēts Krievijas ārpolitiskās institūcijas vietnē.

"Vašingtona vēlreiz "uzkāpusi uz tā paša grābekļa": 22. augustā ASV Finanšu ministrija pieņēma lēmumu paplašināt pret Krieviju vērsto sankciju sarakstus — šoreiz atbilstoši Ziemeļkorejas sižetam. Ierobežojumi attiecināti uz 4 Krievijas pilsoņiem un vienu uzņēmumu. Jau Baraka Obamas administrācijas uzsāktā divpusējo attiecību sabojāšanas tendence turpinās. Šis ir jau ceturtais tamlīdzīga veida gadījums kopš jaunās komandas ierašanās Baltajā namā," — viņš paziņojis.

Ministra vietnieks uzskata, ka "nomācošajā fonā" ļoti nepārliecinoši skan ASV pārstāvju spriedelējumi par vēlmi stabilizēt divpusējās attiecības. Tomēr viņš norādīja, agrāk šie darboņi pat pazīstamā pret Krieviju vērstā likuma pieņemšanu skaidroja ar vēlmi uzlabot attiecības.

Pēc diplomāta teiktā, Maskava vienmēr iestājās un iestāsies par esošo domstarpību risināšanu sarunu ceļā. Viņš atgādināja, ka Krievijai nav pieņemama sankciju valoda, šāda rīcība tikai kavē reālu problēmu risinājumu.

Finanšu universitātes Politoloģijas departamenta docents Gevorgs Mirzajans - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukraina nostādījusi pasauli uz kodolkara sliekšņa

"Mēs tomēr ceram, ka saprāta balss agri vai vēlu uzvarēs un mūsu amerikāņu kolēģi izpratīs, cik kaitīga ir turpmāka sankciju saasināšana," — uzsvēra Rjabkovs.

Otrdien ASV Finanšu ministrija publicēja atjauninātu sankciju sarakstu, kurā par sakariem ar Ziemeļkoreju iekļauti seši cilvēki, tai skaitā četri Krievijas pilsoņi, kompānija no KF "Gefest-M" un vēl daži uzņēmumi no Ķīnas, Singapūras un Namībijas. Ierobežojošie pasākumi tika ieviesti pret Rūbenu Kirakosjanu ("Gefest-M" un Korea Tangun Trading Corporation), Irinu Huišu (Velmur management PTE LTD), Mihailu Pisklinu un Andreju Serbinu.

Finanšu ministrijā precizē, ka "Gefest-M" un tās vadītājs Rūbens Kirakosjans "bija iesaistīti metālu iepirkumos" korporācijas "Tangun" birojam Maskavā. Uz "Tangun" attiecinātas ANO un ASV sankcijas sakarā ar darbību masu iznīcināšanas ieroču izstrādes programmā.

"Nav pieņemams privātpersonām un uzņēmumiem Ķīnā, Krievijā un citās valstīs ļaut Ziemeļkorejai gūt ienākumus, kas tiek izmantoti masu iznīcināšanas ieroču izstrādei un situācijas destabilizācijai reģionā. Mēs speram soļus saskaņā ar ANO sankcijām, lai parādītu, ka par sankciju pārkāpumiem un atbalsta sniegšanu Ziemeļkorejai būs sekas, un lai apturētu šo darbību nākotnē," — uzsvēra ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.    

Ziņu lente
0