Politika

Gazmanovs: neskatoties uz aizliegumu, manas dziesmas ir populāras

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasPazīstamais dziedātājs Oļegs Gazmanovs
Pazīstamais dziedātājs Oļegs Gazmanovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas mākslinieks Oļegs Gazmanovs ieradies ar koncertu Luganskā un pastāstījis, ka viņa dziesmas joprojām dzied Lietuvā, Latvijā un Ukrainā, neskatoties uz visiem aizliegumiem un ierobežojumiem.

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Pazīstamais dziedātājs Oļegs Gazmanovs koncertā Luganskā pastāstīja, ka neskatoties uz aizliegumu iebraukt vairākās bijušās PSRS valstīs, cilvēki tajās joprojām dzied viņa dziesmas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Man aizliegts iebraukt Lietuvā, Latvijā un Ukrainā. Lai jau. Es esmu savējiem, tiem, kam esmu vajadzīgs. Esmu vajadzīgs šeit (Donbasā — red.), un es esmu šeit. Starp citu, tur aizlieguši dziedāt manas dziesmas… Bet dzied tik un tāk. Gan karaoke, gan citur, un dziedās vēl," — Gazmanova vārdus citēja RIA Novosti.

Vakar aptuveni desmit tūkstoši cilvēku sapulcējās Doņeckas Centrālajā kultūras un atpūtas parkā, lai noklausītos Dzelzceļnieka dienai veltīto Oļega Gazmanova koncertu.

Mākslinieks pastāstīja, ka ir gatavs vēlreiz ierasties Doņeckas un Luganskas Tautas Republikās ar koncertiem. Savā lapā Instagram Gazmanovs pateicās Doņeckai par "neticamajām emocijām".

 

 

Mākslinieks, kas rada draudus

2016. gada augustā Ukrainas Kultūras ministrija publicēja Krievijas kultūras darbinieku "melno sarakstu", kurā iekļautās personas, pēc Ukrainas varasiestāžu domām, apdraudot valsts nacionālo drošību. Citu mākslinieku vidū ir arī Oļegs Gazmanovs. Viņam liegta iebraukšana arī Lietuvā un Latvijā.

22-й председатель Сейма Литовской Республики Лорета Граужинене - Sputnik Latvija
Lietuvas Seima spīkere ierosinājusi publicēt "melno" sarakstu

Pērnā gada augustā Gazmanovs tika aizturēts Viļņas lidostā, lai arī viņa dokumenti bija kārtībā. Mākslinieks uzsvēra, ka lidostas darbinieki pauduši viņam simpātijas, neskatoties uz nepatīkamo situāciju.

Komentējot notikušo, Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs paskaidroja, ka Lietuvas iestādes iekļāvušas mākslinieku nevēlamo personu sarakstā sakarā ar "Krievijas agresijas" propagandu kaimiņvalsktīs ("nevēlamo personu" saraksts nekad nav publicēts — red.). Savukārt valsts kultūras ministrs Šarūns Birutis nosauca Gazmanovu par "zombēšanas politikas instrumentu".

No savas puses Krievijas Ārlietu ministrija informēja, ka divpusējās attiecībās ņems vērā liegumu Oļegam Gazmanovam iebraukt kaimiņvalsts teritorijā. 

Ziņu lente
0