Putins pastāstījis, kādu efektu radījušas NATO mācības pie Krievijas robežām

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO mācības militārajā nozīmē Krieviju neuztrauc, drīzāk, tās ir paredzētas psiholoģiska efekta izraisīšanai, taču šie manevri iedragā politisko uzticību un iznīcina sadarbības pamatus, paziņoja Vladimirs Putins.

RĪGA, 17.jūnijs — Sputnik. ASV un NATO stratēģija par militāro mācību veikšanu pie Krievijas robežām nemainās, taču Krievija neuzskata tās par draudiem no militārā viedokļa, tas, drīzāk, ir psiholoģisks paņēmiens, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā amerikāņu režisoram Oliveram Stounam, vēsta Sputnik Igaunija.

Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Stouns par Putinu: Domā kā šaha spēlētājs un mīl sievietes

Stouna intervijas grāmata "Putina intervija" ASV nokļuva pārdošanā 16.jūnijā. Tas ir oriģinālo interviju atšifrējums hronoloģiskajā secībā, kuras tika izmantotas režisora Olivera Stouna četru sēriju filmas veidošanā. Putina vārdi tiek tulkoti no angļu valodas, vēsta RIA Novosti.

Stouns jautāja Putinam, vai viņš var pavēstīt kaut ko jaunu par ASV un NATO mācībām pie Krievijas robežām. "Vai ir kādas izmaiņas, piemēram, Polijā?"-  jautāja režisors.

"Es teiktu, ka nē. Tas, drīzāk, ir psiholoģisks, nevis militāra iespaida efekts. No militārā viedokļa mācības neizraisa uztraukumu, taču tā ir uzticības iedragāšana politiskajā procesā, kura ļautu mums sadarboties un, protams, tas, ko mēs novērojam, nav pozitīvi. Tas var kaitēt mūsu attiecībām," — paziņoja Putins.

NATO ievērojami palielināja savu aktivitāti un mācību skaitu Krievijas rietumu perimetrā pēc Krimas pievienošanas Krievijas Federācijai un Ukrainas konflikta sākumā, kas noveda pie attiecību pasliktināšanās Krievijas un Rietumu starpā. Pēc Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vārdiem, arvien biežāk šīm mācībām ir "atklāti pretkrievisks raksturs un pretkrievisks ievirziens".

Президент РФ В.Путин - Sputnik Latvija
Putins: Krievijas un ASV karu neviens nepārdzīvotu

Vien 2017.gada vasarā NATO ir ieplānojusi ap desmit mācības.

Maskavā vairakkārt uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks kādai no NATO valstīm. Pēc Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vārdiem, NATO to lieliski zina.

Pirmdien, 12.jūnijā, telekanālā Showtime sāka rādīt liela mēroga amerikāņu kinorežisora projektu — filmu, kura balstās uz intervijām ar Krievijas prezidentu, kuras tika ierakstītas no 2015.gada jūlija līdz 2017.gada februārim. Putins pastāstīja Stounam par saviem vecākiem, ģimeni un personīgajām atmiņām, padalījās ar uzskatiem par Krievijas un Amerikas attiecībām, izteicās par terorisma apkarošanas tēmu, par sadarbību ar NATO un "adekvātu atbildi" aliansei. Tāpat tika runāts par Putina attieksmi pret PSRS sabrukumu, demokrātijas attīstību Krievijā, situāciju Ukrainā, Krimas atkalapvienošanu ar Krievijas Federāciju un par to, kā Krievija rīkosies Sīrijā. Pēdējā sērijā Putins un Stouns diskutēja par aizdomām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, ko viņš sagaida no Donalda Trampa, kā arī par Krievijas vadītāja nākotnes plāniem.

Putina intervija būs pieejama arī audio grāmatas formātā.

Baltijas valstu televīzijas skatītāji varēs noskatīties Stouna filmu no 19. līdz 22.jūnijam Pirmajā Baltijas kanālā. Katras sērijas sākums būs plkst. 21:30.

Ziņu lente
0