Kremlī saprot Eiropas neapmierinātību ar sankciju projektu pret Krieviju

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un ES karogi. Foto no arhīva
Krievijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālisti vaicāja Peskovam, vai to var vērtēt kā pozitīvu signālu un vai var cerēt uz Eiropas pozīcijas izmaņu attiecībā pret sankcijām.

RĪGA, 17.jūnijs — Sputnik. Eiropas neapmierinātība ar jaunajām sankcijām pret Krieviju ir saprotama un izskaidrojama, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.

Труба для Северного потока - 2 - Sputnik Latvija
Vācija un Austrija kritizēja ASV jauno sankciju projektu pret Krieviju

Aizvakar Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels un Austrijas kanclers Kristians Kerns uzstājās ar paziņojumu, kurā kritizēja ASV Senāta apstiprināto likumprojektu par Krieviju ierobežojošo pasākumu pastiprināšanu. Runa, tai skaitā, ir par to, ka sankcijas var iespaidot ne vien Krievijas enerģētiku, bet arī ārvalstu kompānijas, kuras investē Krievijas eksporta gāzes vadu būvniecībā.

Žurnālisti vaicāja Peskovam, vai šādu paziņojumu var vērtēt kā pozitīvu signālu un vai var cerēt uz Eiropas pozīcijas izmaiņu attiecībā pret sankcijām.

"Jūs zināt, ko vakar par sankciju centieniem prezidents teica "tiešajā līnijā". Attieksme pret to ir ārkārtīgi negatīva un uzskatām, ka, neapšaubāmi, tās, tāpat kā iepriekš, ir spējīgas nodarīt papildus kaitējumu ne tikai mums, bet arī tiem, kas šīs sankcijas atbalsta un tiem, kas tām pievienojas. <…> Lieta tāda, ka daudziem fermeriem un rūpniekiem Vācijā ir tieši zaudējumi sakarā ar šīm sankcijām. Un tāpēc, protams, neapmierinātības izrādīšana ir pilnībā saprotama un izskaidrojama," — teica savā atbildē Peskovs.

Iepriekš viņš teica, ka Vašingtonas jaunās sankciju iniciatīvas draud beigties ar jaunu "sankciju pikēšanu".

Ziņu lente
0