Putins: NATO – ASV ārpolitikas instruments, kurā ir vieni vienīgi vasaļi

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina domām, ko viņš paudis intervijā amerikāņu režisoram Oliveram Stounam, pēc iestāšanās NATO valstis izjūt alianses līdera – ASV spiedienu.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosaucis NATO par ASV ārpolitikas instrumentu, kurā nav sabiedroto — ir tikai vasaļi. Savu viedokli Krievijas valsts vadītājs pauda intervijā amerikāņu režisoram Oliveram Stounam, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.  

"Šodien tas ir ASV ārpolitikas instruments, tajā nav sabiedroto, ir tikai vasaļi," — Putins uzsvēra intervijā, kuras fragmentus publicējis arī izdevums Politico.

Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins Starptautiskajā ekonomikas forumā Pēterburgā - Sputnik Latvija
Vladimirs Putins: Krievijas un ASV attiecības ir sliktākās kopš aukstā kara laikiem

"Kad valsts kļūst par NATO locekli, tai ir ļoti grūti pretoties spiedienam no tik lielas valsts — NATO līdera puses, kādas ir ASV. Tajā (valstī — red.) viegli var parādīties jebkas: gan pretraķešu aizsardzības sistēmas, gan jaunas bāzes un nepieciešamības gadījumā — jauni trieciena kompleksi. Bet ko darīt mums?" — vaicāja Krievijas valsts vadītājs.

"Šajā sakarā mums jāveic pretpasākumi, tas ir, jāpakļauj mūsu raķešu triecienam objekti, kuri, pēc mūsu domām, sāk mūs apdraudēt. Situācija rada spriedzi," — uzsvēra Putins.

"Kāpēc mēs tik asi reaģējam uz NATO paplašināšanos? Principā, mēs saprotam NATO esamības vērtību vai nevērtību un draudus, ko mums rada pati organizācija. Kas mūs satrauc? Mūs satrauc lēmumu pieņemšanas prakse. Es zinu, kā tie tiek pieņemti," — piebilda prezidents.

Putins: sabiedroto izspiegošana grauj uzticēšanos

Pie tam Putins pauda viedokli par to, ka amerikāņu specdienestu veiktā sabiedroto izspiegošana kaitē pašu ASV nacionālajai drošībai.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins: Krievijas un ASV dialogs ir atkarīgs no ASV jaunās valdības

"Izspiegot sabiedrotos, ja jūs tos patiešām uzskatāt par sabiedrotajiem, nevis par vasaļiem, ir nepieklājīgi. Tas grauj uzticēšanos, tātad galu galā kaitē pašu nacionālajai drošībai," — norādīja Putins.

Jautāts par Krievijas specdienestu darbību, Putins uzvēra, ka to darbība rit saskaņā ar likumdošanu.

"Domāju, viņi strādā labi. Mūsu specdienesti strādā tikai esošās likumdošanas ietvaros," — viņš teica. Par ASV specdienestu veikto sabiedroto, pat valstu līderu izspiegošanu, kuru starpā bija Vācijas kanclere Angela Merkele, kļuva zināms, kad to darbību atmaskoja ASV NDA bijušais darbinieks Eduards Snoudens.

Putins sniedza Oliveram Stounam plašu interviju, kas tiks demonstrēta amerikāņu kabeļtelevīzijas kanāla Showtime 12.-15. jūnijā.

Ziņu lente
0