Čečenijas IeM vērsīsies tiesā sakarā ar publikācijām par geju vajāšanu

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasМинистр внутренних дел по Чеченской Республике Руслан Алханов
Министр внутренних дел по Чеченской Республике Руслан Алханов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aprīlī avīzē "Novaja gazeta" parādījās materiāls, kurā tika runāts par netradicionālas seksuālās orientācijas iedzīvotāju masveida aizturēšanām Čečenijā. Čečenijas vadītāja preses sekretārs Aļvi Karimovs atspēkoja avīzes sniegto informāciju un paziņoja, ka republikā vīriešiem "ir tikai viena orientācija", par ko liecina augstais dzimstības līmenis.

RĪGA, 14.maijs – Sputnik. Čečenijas Republikas Iekšlietu ministrija plāno vērsties tiesā pēc materiāla dienesta pārbaudes, kas bija publicēts avīzē "Novaja gazeta" par netradicionālas seksuālās orientācijas iedzīvotāju aizturēšanu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz reģiona IeM vadītāju Ruslanu Alhanovu.

Флаг ЛГБТ на флагштоке - Sputnik Latvija
Putins lūgs iekšlietu ministru un ģenerālprokuroru pārbaudīt situāciju ar gejiem Čečenijā

Pēc viņa vārdiem, tūlīt pēc "Novaja gazeta" raksta "Goda slepkavība" publikācijas tika organizēta dienesta pārbaude, ko veikuši Čečenijas Rupublikas IeM operatīvās izmeklēšanas daļas iekšējās drošības darbinieki.

"Saskaņā ar tās rezultātiem, medijos izplatītajai informācijai nav nekādu objektīvu pierādījumu, un dienesta pārbaudes materiāli tika nosūtīti Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas Čečenijas Republikas Izmeklēšanas pārvaldē tiesas lēmuma pieņemšanai, balstoties uz KF KK 144. un 145. pantu," – citē Alhanovu reģionālās IeM preses dienests.

Viņš uzsvēra, ka pēc lēmuma pieņemšanas Čečenijas Republikas IeM plāno vērsties tiesā. Tāpat paziņojumu to, ka aizturēti vairāk nekā 160 netradicionālas seksuālās orientācijas vīriešu aizturēšanu, no kuriem 50 nogalināti, Alhanovs nosauca par pseidosensacionālu un izdomātu.

"Taču ČR IeM pārbauda katru faktu, kurš tiek publicēts medijos par šo tēmu, bet šai kņadai, ko saceļ čečenu tautas pseidotiesībsargi, ir provokatīvs raksturs, kura mērķis ir diskreditēt Čečenijas Republiku sabiedrības acīs," – uzsver ministrs.

Iepriekš valsts galvas preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka nav pamata neuzticēties informācijai par to, ka geji republikā netiek vajāti, ko sniedza Čečenijas galva Ramzans Kadirovs, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ziņu lente
0