Krimas valdība atgādināja, ka ukraiņi ir vienmēr laipni lūgti pussalā

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasШествие "Бесcмертный полк" в Севастополе
Шествие Бесcмертный полк в Севастополе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
9. maijs – Uzvaras diena ir svētku diena Ukrainā, tomēr ukraiņu nacionālisti ir paziņojuši, ka plāno izjaukt akciju "Nemirstīgais pulks" Kijevā.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Ukrainas pilsoņi, kuri glabā atmiņas par padomju karavīru varoņdarbiem, var piedalīties Uzvaras parādēs, kas notiks 9. maijā Krimā, paziņojis Krimas apgabala valdības vicepremjers Dmitrijs Polonskis.

Ukrainas Nacionālās atmiņas institūts iepriekš uzstājies ar iniciatīvu atcelt brīvdienu 9. maijā, saglabājot valsts svētku statusu, pie tam par valsts svētkiem un brīvdienu pasludināt 8. maiju. Šajā dienā kopš 2015. gada Ukrainā tiek svinēta Atmiņas un izlīguma diena, solidarizējoties ar Eiropas valstīm, kas šajā dienā svin nacistiskās Vācijas kapitulāciju.

"Krima ir gatava uzņemt tautiešus un nekad neslēgs savas robežas," — teica RIA Novosti Polonskis.

Vicepremjers uzsvēra, ka tikpat svarīgi ir, lai ukraiņi nebaidītos piedalīties parādēs un iet "Nemirstīgā pulka" kolonnās savās pilsētās un apdzīvotajās vietās.

"Viņiem kopīgi jāparāda savs viedoklis un spēks – tas, ka liels skaits cilvēku godina savu tēvu un vectēvu varoņdarbu, un tiem, kuri sevi dēvē par pašreizējo Ukrainas varu, ar viņiem ir jārēķinās," — teica Polonskis.

Ziņu lente
0