Skolēni no Latvijas lasa Blokādes grāmatu Sanktpēterburgā

© Sputnik / Борис Кудояров / Pāriet pie mediju bankasCīņa Ļeņingradas blokādes dienās. Foto no arhīva
Cīņa Ļeņingradas blokādes dienās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 60 bērni un pedagogi, 14 tuvu un tālu valstu pārstāvji, apmeklējuši Sanktpēterburgu izglītojošās programmas "Lasām Blokādes grāmatu" ietvaros.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Latvijas skolēni līdz ar 13 citu valstu pārstāvjiem piedalījās projektā "Lasām Blokādes grāmatu" Sanktpēterburgā, informē pilsētas ārējo sakaru komiteja.

Ļeņingradas blokāde: 800 varonības dienas. Arhīva video - Sputnik Latvija
Video
Ļeņingradas blokāde: 800 varonības dienas. Arhīva video

Izglītojošā programma "Lasām Blokādes grāmatu" veltīta padomju tautas uzvaras Lielajā Tēvijas karā 72. gadadienai. Vakar tā noslēdzās Krievijas Ziemeļu galvaspilsētā.

Krievijas tautiešu bērni no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Armēnijas, Vācijas, Grieķijas, Izraēlas, Spānijas, Itālijas, Moldovas, Nīderlandes, Francijas un Ukrainas, kā arī viņu līdzbraucēji — 66 cilvēki — veselu nedēļu aplūkoja muzejus un piemiņas vietas Sanktpēterburgā.

Viesi apmeklēja Dzīvības ceļu un Pilsētas vēstures muzeju, kurā glabājas Taņas Savičevas dienasgrāmata; nolika ziedus pie "Mātes Dzimtenes" monumenta Piskarevas memoriālajos kapos; tikās ar skolēniem, veterāniem un Ļeņingradas blokādes dalībniekiem. Izglītojošā cikla ietvaros notika interaktīvas ekskursijas un tematiskās lekcijas.

 

Ziņu lente
0