Krievijas GKS tuvākajā laikā tiks apbruņotas ar zenītraķešu kompleksu S-500

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankaszk S-400. Foto no arhīva
zk S-400. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
S-500 pieder pie jaunākās zenītraķešu sistēmu "zeme-gaiss" paaudzes. Tas ir universāls tālās darbības un pārtveršanas komplekss.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Krievijas Gaisa kosmiskie spēki tuvākajā laikā saņemt perspektīvo zenītraķešu kompleksu S-500, informē RIA Novosti, atsaucoties uz GKS virspavēlnieka ģenerālpulkveža Viktora Bondareva vārdiem.

"Mēs ik gadus saņemam piecus zenītraķešu sistēmu S-400 komplektus, jaunas radiolokācijas stacijas. Šie tempi mūs apmierina, norit attīstība, līdz ar rūpniecību nestāvam uz vietas, paātrināti tiek izstrādāts jaunais komplekss S-500, un tuvākajā laikā ar to tiks apbruņoti pretgaisa aizsardzības spēki," — pastāstīja GKS komandieris.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu - Sputnik Latvija
Krievijas Aizsardzības ministrija sveic Tēvijas aizstāvja dienā

Iepriekš Krievijas Žukova vārdā nosauktās Gaisa kosmiskās aizsardzības kara akadēmijas priekšnieks ģenerālleitnants Vladimirs Ļaporovs informēja, ka Bruņotajos spēkos jau uzsākta speciālistu sagatavošana darbam ar S-500.

S-500 pieder pie jaunākās zenītraķešu sistēmu "zeme-gaiss" paaudzes. Tas ir universāls tālās darbības un pārtveršanas komplekss, kura darbības rādiuss sasniedz 600 kilometrus. Sistēma var vienlaikus notriekt līdz 10 ballistiskās raķetes, kuru ātrums sasniedz 7 km/sek., kā arī lidmašīnas, helikopterus un spārnotās raķetes.

Ziņu lente
0