Sanktpēterburgas metro noticis sprādziens, ir upuri

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc neoficiāliem datiem, neidentificēta priekšmeta detonācijas dēļ cietuši vismaz desmit cilvēki.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Eksplozija notikusi "zilajā" Pēterburgas metro atzarojumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu "Rossija 24".

"Sanktpēterburgas metro zilajā atzarojumā noticis sprādziens. Metro stacija "Sennaja ploščadj" ir stipri piedūmota," — teikts telekanāla ziņojumā.

Informācijas avots ārkārtas dienestos paziņojis aģentūrai, ka vismaz 10 cilvēki gājuši bojā sprādzienos divās metro stacijās Pēterburgā. Ievainoti vismaz 50 cilvēki, viņu vidū ir bērni.

Pēterburgas metro informē, ka incidenta dēļ slēgtas septiņas "zilā" atzarojuma stacijas.

© аккаунт сообщества ДТП и ЧП | Санкт-Петербург в сети ВКонтактеSituācija pie metro stacijas Sennaja Sanktpēterburgā, 2017. gada 3. aprīlis
Ситуация у станции метро Сенная площадь в Санкт-Петербурге, 3 апреля 2017 - Sputnik Latvija
Situācija pie metro stacijas Sennaja Sanktpēterburgā, 2017. gada 3. aprīlis

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paudis līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem. Valsts vadītājs informēja, ka specdienesti izskata visas notikušā versijas, ieskaitot teroraktu.

Krievijas prezidents šodien atrodas Streļņā, Pēterburgas piepilsētā, kur norit viņa tikšanās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Nacionālā antiterorisma komiteja koordinē ātrās reaģēšanas dienestu, drošības iestāžu un kārtības sargu spēku darbību ar mērķi nepieļaut iespējamus atkārtotus sprādzienus.

NAK ziņo, ka cilvēki no Pēterburgas metro ir evakuēti, visas stacijas ir slēgtas.

NAK apstiprināja, ka Pēterburgas metro detonējusi neidentificēta sprāgstviela.

Aculiecinieks: no metro nesa izglābtos

Notikumu aculiecinieks Aleksandrs pastāstīja Sputnik, ka pie stacijas "Tehnologičeskij universitet" sapulcējušies cilvēki, lido helikopteri, stāv liels skaits mašīnu.

"Es novēroju, kā no metro izved un iznes cilvēkus. Aina ir biedējoša. Es tuvojos metro, kad notika sprādziens. No turienes metās laukā cilvēks. Kāds — panikā, kāds nav ievainots, bet daži nāca ārā ar netīrām sejām un asiņaini. Pēc tam sāka nest ārā tos, ko izdevās izglābt," — stāstīja aculiecinieks.

Pēc viņa vārdiem, visi uzskata, ka noticis terorakts. Aculiecinieki un cietušie stāsta, ka braukuši metro starp stacijām "Sennaja ploščadj" un "Tehnologičeskij universitet", kad divos vagonos notikuši sprādzieni.

Izmeklēšana

Uz Pēterburgu nosūtīta pieredzējušu izmeklētāju un kriminālistu grupa no Izmeklēšanas komitejas centrālās struktūras. Patlaban notikuma vietā strādā Krievijas Izmeklēšanas komitejas Sanktpēterburgas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes operatīvā izmeklētāju grupa.

Informācija tiks papildināta.

Ziņu lente
0