Maskavā aizturēti nesankcionētas akcijas dalībnieki

© Sputnik / Eugene Biatov / Pāriet pie mediju bankasPolicijas automašīna Krievijā
Policijas automašīna Krievijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vismaz simt cilvēki atkal izgāja Tverskaja ielā Krievijas galvaspilsētas centrā. Nesankcionētas akcijas gaitā policija aizturēja vairākus cilvēkus par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Par nesankcionētu akciju Maskavas centrā tika aizturēti, pēc dažādām aplēsēm, no 20 līdz 40 cilvēki.

Kā teikts paziņojumā Krievijas IeM vietnē, svētdien Maskavā par sabiedriskās kārtības traucēšanu policijas darbinieki aizturējuši 29 cilvēkus Tverskaja ielas rajonā. Aizturētie nogādāti teritoriālās policijas nodaļās administratīvo protokolu sastādīšanai.

Несанкционированная акция в Москве против коррупции - Sputnik Latvija
Politika
ASV Valsts departaments nosodīja nesankcionētas akcijas dalībnieku aizturēšanu Krievijā

Vairāki izdevumu ziņoja, ka nesankcionētajā akcijā piedalījušies ap 100-150 cilvēku. Kā pavēstīja informācijas avots kārtībsargājošās iestādēs, aizturēto skaits pārsniedzis 40 cilvēku. Oficiālu apstiprinājumu šai informācijai nav.

Iepriekš kārtības sargi brīdināja par nesankcionēto akciju sekām Krievijas galvaspilsētā un reģionos. Aicinājumi piedalīties bija publicēti sociālajos tīklos. Patlaban izmeklēšanas iestādes noskaidro personas, kuras izplatījušas internetā aicinājumus sarīkot masu nekārtības, ir ierosināta krimināllieta.

Pirms nedēļas, 26. martā, policija aizturēja vairākus nesankcionēta gājiena dalībniekus Krievijas galvaspilsētas centrā. Pēc kārtības sargājošo iestāžu informācijas, akcijā piedalījušies 6 līdz 8 tūkstoši cilvēku. Opozīcijas akcija nebija saskaņota ar Maskavas varām. Gājiena organizatori, starp kuriem bija Korupcijas apkarošanas fonda vadītājs Aleksejs Navaļnijs, atteicās no piedāvātā laukuma Sokoļņiku parkā.

ASV valsts departaments nosodīja policijas rīcību attiecībā uz "miermīlīgiem protestētājiem" un aicināja nekavējoties atbrīvot aizturētos. Kremlis rīkotāju aicinājumus iziet Maskavas centra ielās nosauca par provokāciju. Krievijas Sabiedriskās palātas pārstāvis Maksims Grigorjevs, kurš uzturējās nesankcionētās akcijas rajonā kā novērotājs, paziņoja, ka gājiena dalībnieki uzvedās provokatīvi attiecībā pret policiju.

Ziņu lente
0