Krievijas pārstāvis NATO: alianse nav gatava apspriest aviācijas drošības problēmas

© Sputnik / Alexander VilfKrievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško
Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško pastāstīja žurnālistiem, kādu iemeslu dēļ nesekmējas dialogs ar NATO aviācijas drošības jautājumos – diskusijā jāiesaista militārie eksperti.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. NATO pagaidām nav gatava apspriest ar Krieviju aviācijas drošības jautājumus sadarbībā ar militārajiem ekspertiem, paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško.

"Šodien galvenā problēma ir tā, ka šīs tēmas attīstībai un normālai apspriešanai diskusija būtu jāsāk militāro ekspertu līmenī. Tam NATO nav gatava," — pastāstīja Gruško krievu žurnālistiem.

Politiķis skaidroja: "Mēs pastāvīgi dzirdam NATO aicinājumus turpināt dialogu militārajos jautājumos, dzirdam apgalvojumus par to, ka NATO ir gatava veikt deeskalācijas pasākumus, radīt papildu instrumentus bīstamu militāro incidentu novēršanai, runāt par drošības apdraudējumu izpratni. (..)Taču tādas runas nenesīs rezultātus, ja tajās netiks iesaistīti militārie eksperti, taču NATO nav gatava iesaistīt militārās amatpersonas."

NATO - Sputnik Latvija
Latvijas vēstnieks NATO: dialogs ar Krieviju ir laba ziņa Latvijai

Gruško uzskata, ka šāda alianses pozīcija nav stabila. "Agri vai vēlu nāksies izvēlēties," — savu viedokli pauda diplomāts.

Viņš atgādināja, ka Krievija ieteikusi Krievijas un NATO Padomes līmenī apspriest transponderu problēmu saskaņā ar Somijas prezidenta Sauli Nīniste ierosinājumiem. Aleksandrs Gruško atzīmēja, ka "NATO valstis to neatbalstīja, tāpēc problēma patlaban tiek apspriesta nevis kopumā, bet gan atsevišķos tās segmentos tā saucamās Baltijas projektu grupas ietvaros NATO paspārnē. Tās darbā piedalās Krievija, visas Baltijas valstis un NATO pārstāvji".

Gruško paziņoja, ka šī grupa izvērtē tehniskus jautājumus, kas saistīti ar komerciālās un tā saucamās valsts aviācijas lidojumu ietvaros, ieskaitot kara aviāciju. Viņš piebilda, ka ziņojums par šīs grupas darbu tika uzklausīts Krievijas un NATO Padomes sanāksmē.

Ziņu lente
0