Sergejs Lavrovs: paziņojumi par Krievijas draudiem Baltijas valstīm ir absurdi

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasSergejs Lavrovs
Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paziņojumi par to, ka Krievija varētu apdraudēt Baltijas valstu identitāti un perina pret tām agresīvus nodomus, ir absurdi un nepamatoti, uzsvēra Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Paziņojumi par Krievijas draudiem Baltijas valstīm ir absurdi un nepamatoti, informēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, atbildot uz avīzes "Argumenti i fakti" lasītāju jautājumiem.

"Viļņas, Rīgas un Tallinas periodiskie vēstījumi par to, ka Krievija apdraudot Baltijas valstu identitāti un perinot pret tām kaut kādus agresīvus nodomus, ir absurdi un absolūti nepamatoti. Ne velti pie mums mēdz teikt: bailēm lielas acis," — paskaidroja politiķis.

"Mēs ļoti labi saprotam šo apgalvojumu izteikti politiskās konjunktūras pamatu — acīmredzot tādā veidā cenšas atrisināt iekšējās problēmas un mobilizēt vēlētājus, zīmējot ārējā ienaidnieka tēlu," — piebilda ministrs. Pēc viņa vārdiem, tamlīdzīgi izteikumi ar aicinājumiem padarīt stingrākas pret Krieviju vērstās sankcijas, spekulācijas par "Krievijas militārajiem draudiem", kā arī naidīga izturēšanās starptautiskajā formātā veido negatīvu fonu divpusējās attiecībās.

Реконструкция боёв за независимость Латвии 11 ноября 1919 года - Sputnik Latvija
Viedoklis
Patriotu spēles: draudzīga atbilde izgudrotiem draudiem

"Saglabājas arī "vecie" aizkaitinājuma faktori, kas cita starpā saistīti ar nelabvēlīgu humāno situāciju un krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju šajās valstīs. Minējajā jomā mūsu prasības papildina attiecīgo starptautisko organizāciju ieteikumi, kuru ziņojumos pausta kritika jautājumā par tiesisko sfēru Baltijas valstīs," — atzīmēja Lavrovs.

Diplomāts uzsvēra, ka Krievija nevar nereaģēt uz tās sabiedrībai sāpīgām tēmām, piemēram, ar Baltijas valstu valdību atbalstu uzsāktie mēģinājumi izkropļot vēsturi, nacistu un viņu atbalstītāju glorifikācija.

"Vienlaikus mēs nesaskatām nepārvaramus šķēršļus, kas neļautu Krievijas attiecībām ar Baltijas valstīm veidoties labu kaimiņattiecību un savstarpēji izdevīgas sadarbības garā. Vienmēr esam gatavi līdztiesīgam dialogam un pašreizējo jautājumu konstruktīva risinājuma kopīgiem meklējumiem. Vajadzīga tikai gatavība no otras puses," — atgādināja Sergejs Lavrovs.

Ziņu lente
0