Putins iestājies par attiecību normalizāciju ar Vāciju un uzaicinājis Merkeli apmeklēt Maskavu

© Sputnik / Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilnīga Vācijas un Krievijas attiecību normalizācija ir Maskavas un Berlīnes kopīgs uzdevums, uzskata Vladimirs Putins.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Maskavas un Berlīnes kopīgs uzdevums —pilnībā normalizēt savstarpējās attiecības, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar Vācijas Ārlietu ministrijas vadītāju Zigmāru Gabrielu.

"Mēs saprotam, kur atrodamies, kādā stāvoklī ir mūsu attiecības. Ciktāl saprotu, mūsu kopīgais uzdevums ir pilnībā normalizēt attiecības," — Putina teikto citē RIA Novosti.

Kā norāda Krievijas līderis, jānovērš visas grūtības, ar kurām saskārušās abas valstis. Putins teica, ka plāno apspriest ar Vācijas ārlietu ministru divpusējo dienas kārtību un uzdevumu risināšanu, kam nepieciešama sadarbība.

Krievijas prezidents uzaicināja apmeklēt Maskavu arī Vācijas kancleri.

"Mēs gaidām vizītē federālās kancleres kundzi, lūdzu nodot viņai sirsnīgus sveicienus," — teica Putins, tiekoties ar Zigmāru Gabrielu.

Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs savukārt paudis cerību, ka Vācijas kanclerei Angelai Merkelei būs iespēja apmeklēt Krieviju. Viņš informēja, ka Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers arī plāno apmeklēt Krieviju.

Канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Politika
Sabiedriskās domas aptaujā Martins Šulcs apsteidz Merkeli

"Es ar prieku nodošu jūsu sveicienu kancleres kundzei, un ceru, ka radīsies iespēja viņas vizītei. Es domāju, ka arī federālais prezidents vēlēsies ierasties," — sacīja Gabriels, tiekoties ar Vladimiru Putinu.

Kā atzīmējis Gabriels, Maskavai un Berlīnei ir pamats ticēt appusējo attiecību stabilitātei. "Mums jācenšas rūpēties par mieru un stabilitāti Eiropā. Tas nav viegli, taču šie centieni ir tā vērti," — teica Vācijas ārlietu ministrs.

Putins no savas puses uzsvēra, ka ar prieku uzaicinās Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru, "ņemot vērā mūsu labās attiecības, kas izveidojušās laikā, kad viņš ieņēma Vācijas ārlietu ministra posteni".

Ziņu lente
0