Sergejs Lavrovs: pirmā tikšanās ar Tillersonu bija produktīva

© AP Photo / Brendan Smialowski, Pool Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona tikšanās
Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona tikšanās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Reksa Tillersona tikšanās notika G20 ministru sēdes priekšvakarā Bonnā.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Pārrunas ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu bija produktīvas, informēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Tikšanās bija pragmatiska, lietišķa, es teiktu — produktīva. Mēs salīdzinājām mūsu viedokļus par to, kā doties virzienā, ko apsprieda mūsu prezidenti telefona sarunā 28. janvārī," — Krievijas ārlietu ministra vārdus citēja aģentūra RIA Novosti.

Lavrovs pastāstīja, ka ASV valsts sekretārs apstiprinājis savas valsts gatavību atjaunot Maskavas un Vašingtonas attiecības. Pie tam Krievijas diplomāts atzīmēja, ka Krievijas un Savienoto Valstu domstarpības nav iespējams pārvarēt "vienā rāvienā".

Jautājumā par Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanos tiek ņemts vērā, ka tā notiks, kad "prezidenti to uzskatīs par iespējamu."

Здание Министерства иностранных дел Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM uzskata, ka pēc ASV PRA izvietošanas Rumānija rada draudus

Sergejs Lavrovs atzīmēja arī to, ka sarunā ar Tillersonu nav skarts sankciju jautājums.

"Mēs uzskatām, ka tā ir anomālija, un tiem, kas ķērās pie sankcijām, vajadzētu izvērtēt, cik tās ir efektīvas, cik lielā mērā atbilst normālām valstu attiecībām, tāpat kā to, cik lielā mērā mākslīgā tieksme politizēt šo jautājumu atbilst to valstu interesēm, kas to (šādus pasākumus — red.) izvēlas," — piebilda Krievijas ārlietu ministrs.

Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Reksa Tillersona pārrunas notika G20 ministru sēdes priekšvakarā Bonnā. Krievijas ārlietu ministrs iepriekš norādīja, ka pārrunu laikā vēlētos noteikt, kā veidot darbu ar ASV jauno administrāciju.

Ziņu lente
0