Krievijas ĀM: britu mediji īsteno koordinētu akciju pret Sputnik

© Sputnik / Eugene OdinokovОфициальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова во время брифинга по текущим вопросам внешней политики
Официальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова во время брифинга по текущим вопросам внешней политики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija vairs nav plašsaziņas līdzekļiem draudzīga valsts, norādīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā preses pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 16. februāris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā preses pārstāve Marija Zaharova atbildēja uz kritiku, ko Lielbritānijas mediji pauduši pret aģentūru Sputnik, un nosaukusi viņu darbības par koordinētu akciju, informē RIA Novosti.

Zaharova pastāstīja, ka vairāki vadošie britu preses izdevumi vienlaikus apsūdzējuši Sputnik par nepatiesu datu publikāciju.

"Bija grūti neievērot šādu koordinētu propagandas klišeju zalvi pret Krievijas aģentūru Sputnik no vairāku Lielbritānijas vadošo mediju puses," – pavēstīja diplomāte brīfingā.

Куранты на Спасской башне - Sputnik Latvija
Viedoklis
Propagandas anatomija: no kurienes aug "Kremļa roka"

"Sputnik apbalvota ar visiem iespējamajiem spilgtākajiem epitetiem, (tādiem kā – red.) "padomju parauga Kremļa dezinformācijas mašīna," – minēja piemēru Marija Zaharova.

Pēc viņas domām, cilvēki, kuri organizē un īsteno tamlīdzīgas akcijas, "ne īpaši labi saprot, ka tas ir saskatāms, ka cilvēki, kuri nodarbojas ar informācijas tehnoloģijām un informāciju, to visu redz un izseko, viņi saskata informācijas kampaņas palaišanas pēdas."

"Tas bija kārtējais izlēciens pret Krievijas medijiem Lielbritānijā. Šī valsts vairs nav media-friendly (labvēlīgi noskaņota pret plašsaziņas līdzekļiem — red.), medijiem no dažādām valstīm ir aizvien grūtāk strādāt Lielbritānijā, tas ir acīmredzami," – viņa uzskata.

Ziņu lente
0