Krievijas ĀM informē par valsts gatavību reaģēt uz iespējamu eskalāciju Eiropā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM Bruņojuma neizplatīšanas un kontroles lietu departamenta direktors Mihails Uļjanovs informē, ka stabilitāti būs iespējams saglabāt.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Maskava varēs atbildēt uz iespējamu eskalāciju Eiropā, tostarp arī ar militāri tehniskiem paņēmieniem, taču tas nenozīmē atgriešanos pie bruņošanās sacīkstēm, intervijā aģentūrai RIA Novosti pavēstīja Krievijas ĀM Bruņojuma neizplatīšanas un kontroles lietu departamenta direktors Mihails Uļjanovs.

"Es neesmu pārliecināts par to, ka notiks eskalācija", — Uļjanovs atbildēja uz jautājumu par to, vai viņš piekrīt prognozēm par to, ka ASV un Krievijai lemta kārtējā bruņošanās sacīkšu pastiprināšanās Eiropā, jo Vašingtona neatteiksies no Eiropas pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršanas plāniem.

Парадные расчеты десантников на генеральной репетиции военного парада - Sputnik Latvija
Krievijas bruņotie spēki pārveidojas atbilstoši situācijai pasaulē

"Protams, mēs atradīsim iespēju reaģēt mums nelabvēlīgas situācijas attīstības gadījumā, un reakcija varētu būt divējāda: diplomātiska, taču diemžēl diplomātija šajā jomā pagaidām nedarbojas, vai militāri tehniska atbilde. Kā noprotu, pie tā pašlaik aktīvi strādā Krievijas bruņotie spēki, un progress ir. Taču tam nav noteikti jāizvēršas bruņošanās sacīkstēs," – paskaidroja diplomāts.

Viņš uzsvēra, ka "stabilitāti būs iespējams saglabāt ar to vai citu paņēmienu", taču "pats (stabilitātes – red.) graušanas risks, protams, ir negatīva tendence."

"Pie tam mūsu partneri rietumvalstīs nevar pārliecinoši pamatot PRA radīšanas nepieciešamību. Norādes uz Irānu mēs uzskatām par aizbildināšanos. Jāpiebilst, ka vienošanās noslēgšana par situācijas noregulēšanu Irānas kodolprogrammas jautājumā neko nav mainījusi globālās PRA būves plānos," – piebilda Uļjanovs.

Ziņu lente
0