Sergejs Lavrovs: Krievijas atbildes pasākumi sankcijām bija atklāti un godīgi

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, kāds ir galvenais iemesls, kura dēļ Krievija noteikusi atbildes pasākumus ES sankcijām.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Krievijas sankcijas, kas attiecinātas uz Eiropas uzņēmumiem, tika ieviestas ar mērķi izvairīties no negodīgas konkurences, atgādināja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā Austrijas žurnālam "Profils".

"Mēs noteicām sankcijas kā atbildes pasākumu ļoti vienkārša iemesla dēļ. Eiropas sankcijas ierobežo mūsu banku iespējas saņemt aizdevumus lauksaimniecības finansēšanai. Tas nozīmētu, ka lauksaimniecības produktu ražotāji no ES gūtu priekšrocības Krievijas tirgū negodīgas konkurences apstākļos. Mums bija jāpanāk, lai viss notiktu godīgi. Tas arī ir viss," — uzsvēra Lavrovs.

Uz jautājumu par noteikumiem, ar kādiem Krievija atceltu sankcijas, ārlietu ministrs atbildēja, ka šis jautājums nebūtu jāuzdod viņam. Viņš paskaidroja, ka šo problēmu nav iespējams atrisināt vienpusējā ceļā.

Александр Петров инженер-электрик железнодорожного транспорта - Sputnik Latvija
Latvijas dzelzceļš: kurp aiziet kravas no Krievijas

"Ne jau mēs iniciējām sankcijas, un ne jau mēs tās atcelsim," — atgādināja politiķis.

Eiropas Savienība ieviesa ierobežojošos pasākumus 2014. gada martā sakarā ar notikumiem Krimā un Ukrainā. Atbildot uz šiem lēmumiem, Maskava noteica pārtikas embargo valstīm, kas ieviesušas sankcijas pret Krieviju. Pagājušā gada decembrī ES valstu līderi pieņēma lēmumu pagarināt sankcijas līdz 2017. gada marta vidum.

Vairāki rietumvalstu politiķi ir pauduši šaubas par sankciju efektivitāti un aicinājuši tās atcelt.

Vācu politiķis, Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers ierosināja jau tuvākajā laikā atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas. Pēc viņa domām, ierobežojumi jāatceļ jau šogad, un Krievijai ir jāatgriežas "Lielajā astotniekā".

Ziņu lente
0