Krievija sāk īstenot atbildes pasākumus atbildē uz jaunajām ASV sankcijām

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasLavrovs. Foto no arhīva
Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildot uz ASV sankcijām, Krievija izraidīs 35 Savienoto Valstu diplomātus, piektdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Tiks izraidīts 31 ASV vēstniecības Maskavā darbinieks un četri ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā darbinieki, ziņo aģentūra LETA.

"Mēs, protams, tādus izgājienus nevaram atstāt bez atbildes," paziņoja Lavrovs.

"Tāpēc Krievijas Ārlietu ministrija kopā ar kolēģiem no citām iestādēm Krievijas prezidentam iesniedza ierosinājumu, lai par nevēlamām personām pasludinātu 31 ASV vēstniecības Maskavā darbinieku un četrus diplomātus no ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā."

Pēc Lavrova teiktā, prezidentam arī iesniegti priekšlikumi par atbildes soļiem, tostarp "piedāvāts aizliegt amerikāņiem izmantot viņu vasarnīcu Serebrjanij Borā un viņu noliktavu Dorožnajas ielā".

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova par meliem nosaukusi izskanējušās ziņas, ka Krievija uz jaunajām ASV sankcijām atbildējusi ar anglo-amerikāņu skolas slēgšanu Maskavā.


"ASV amatpersonas "anonīmi informējušas" savus medijus par to, ka atbildes pasākumu ietvaros Krievija slēgusi amerikāņu skolu Maskavā.

Tie ir meli. Iespējams, Baltais nams ir pavisam zaudējis galvu un sācis izdomāt sankcijas pret saviem bērniem.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Marija Zaharova nosaukusi Obamas administrāciju par "ārpolitisko neveiksminieku grupu"
Un nevajag rakstīt, ka "Maskava atspēkojusi… vai Maskava nebūs…". Uzrakstiet, kā ir: "Telekanāls CNN un citi rietumu mediji atkal, atsaucoties uz amerikāņu amatpersonām, izplatījuši nepatiesu informāciju"

Parasti Ziemassvētku vecītim lūdz kaut ko atnest. Šogad es lūgšu, lai viņš dažu labu aiznes."

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņoja, ka reaģējot uz Maskavas "agresīvajiem" kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas un 35 Krievijas diplomāti, kas strādā vēstniecībā Vašingtonā un konsulātā Sanfrancisko, tiek pasludināti par "persona non grata" un viņiem 72 stundu laikā jāpamet ASV.

ASV sankcijas vērstas pret deviņām organizācijām un fiziskajām personām, tostarp pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un pret Krievijas armijas izlūkdienestu (GRU).

Tiks slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti "ar izlūkošanu saistītiem mērķiem".

Ziņu lente
0