Melnajā jūrā avarējusi lidmašīna

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasJeļizaveta Gļinka. Foto no arhīva
Jeļizaveta Gļinka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrija publicejusi lidmašīnas pasažieru un ekipāžas locekļu sarakstu. Tas liecina, ka lidmašīnā bijusi arī plaši pazīstamā Starptautiskās sabiedriskās organizācijas "Taisnīga palīdzība" darbiniece Jeļizaveta Gļinka.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka pl. 5.40 pēc Maskavas laika (pl. 4.40 pēc Latvijas laika) no radariem pazudusi lidmašīna Tu-154, kas devās reisā no Adleras lidostas, informē RIA Novosti.

Lidmašīnā atradušies 84 pasažieri un astoņi ekipāžas locekļi — karavīri, Aleksandrova ansambļa mākslinieki, kuri devās uz Hmeimimas aviobāzi Sīrijā, lai apsveiktu Jaunajā gadā Krievijas GKS aviācijas grupu. Reisā devušies arī deviņi Krievijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Brazīlijas aviolīnijas lidmašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Noskaidroti lidmašīnas katastrofas iemesli Kolumbijā

Lidmašīnas korpusa fragmenti atrasti pusotra kilometra attālumā no Soču piekrastes 50-70 metru dziļumā. AM norādīja, ka lidmašīna avarējusi pēc septiņas minūtes ilga lidojuma 5 km attālumā no Melnās jūras krasta.

Krievijas aizsardzības ministrija publicejusi lidmašīnas pasažieru un ekipāžas locekļu sarakstu. Tas liecina, ka lidmašīnā bijusi arī plaši pazīstamā Starptautiskās sabiedriskās organizācijas "Taisnīga palīdzība" darbiniece Jeļizaveta Gļinka, pazīstama arī kā "doktore Ļiza". Viņa devusies uz Sīriju, lai nogādātu medikamentus cietušajiem.

Fonds "Taisnīga palīdzība" izveidots ar mērķi palīdzēt bezpajumtniekiem, bezcerīgiem slimniekiem, vientuļiem pensionāriem un invalīdiem, kuri zaudējuši iztikas līdzekļus.Kopš konflikta sākuma Ukrainā fonda priekšsēdētāja Jeļizaveta Gļinka regulāri apmeklēja Donbasu ar humānajām misijām — medikamentu un pārtikas produktu nodošanai slimnīcām un slimo bērnu evakuācijai. Daudzus bērnus kopā ar vecākiem viņa pavadījusi uz Krievijas medicīniskajām iestādēm.

Ziņu lente
0