Putins atbildēja uz Trampa vārdiem par ASV kodolieroču potenciālu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps pavēstīja, ka ASV pienākums ir būtiski nostiprināt un paplašināt iespējas kodolieroču jomā līdz brīdim, kad pasaule attapsies kodolbumbu jautājumā.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins neuzskata, ka ASV ievēlētā prezidenta Donalda Trampa vārdi par Vašingtonas kodolpotenciāla pastiprināšanu būtu neparasti, taču atzina, ka viņu pārsteiguši ASV pašreizējās administrācijas izteikumi par ASV armijas spēku, ziņo RIA Novosti.

Президент России Владимир Путин на космодроме Восточный - Sputnik Latvija
Forbes no jauna pasludinājis Putinu par ietekmīgāko cilvēku pasaulē

"Kas attiecas uz Savienoto Valstu ievēlēto prezidentu Trampa kungu, nekā jauna tur nav. Savas priekšvēlēšanu kampaņas gaitā viņš vēstīja par nepieciešamību nostiprināt ASV kodolieroču elementus, nostiprināt bruņotos spēkus, tāpēc nekas jauns nav pateikts," — atbildēja Putins piektdien savā ikgadējā preses conference, atbildot uz lūgumu sniegt komentārus Trampa vārdiem.

Iepriekš ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps sociālajā tīklā Twitter pavēstīja, ka ASV pienākums ir būtiski nostiprināt un paplašināt iespējas kodolieroču jomā līdz brīdim, kad pasaule attapsies kodolbumbu jautājumā.

"Atklāti sakot mani pārsteidza citu pašreizējās administrācijas oficiālo pārstāvju izteikumi, kuri nez kāpēc centās pierādīt, ka Savienoto Valstu bruņotie spēki ir spēcīgākie pasaulē. To neviens neapstrīd," — atzīmēja Krievijas prezidents.

Iepriekš ASV Valsts departamenta pārstāvis, atvaļinātais admirālis Džons Kirbijs pauda, ka visā cilvēces vēsturē vēl nav pastāvējuši tik "gudri un spēcīgi" bruņotie spēki, kādi pašlaik ir ASV. Ierēdni lūdza komentēt Vladimira Putina vārdus par to, ka Krievijas Bruņotie spēki pašlaik ir spēcīgāki nekā jebkuram potenciālajam agresoram.

Preses konferencē jautāts par ASV Bruņotajiem spēkiem Krievijas prezidents norādīja, ka "raķešu, zemūdeņu, aviācijas bāzes kuģu tur, protams, patiešām ir vairāk." "Mēs to neapstrīdam, mēs sakām, ka mēs esam spēcīgāki nekā jebkurš agresors, un tā ir patiesība," — paskaidroja Putins.

Krievijas valsts vadītājs pavēstīja, ka pašlaik valsts ir atjaunojusi bruņojumu aptuveni par 50%, un līdz 2021. gadam šim rādītājam jāsasniedz 70%.

Ziņu lente
0