Pēterburgā reģistrēta prasība par Facebook aizliegšanu Krievijā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFacebook. Foto no arhīva
Facebook. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesas prasības autors pieprasa nekavējoties slēgt Facebook Krievijas teritorijā par to, ka tiekot pārkāpti Krievijas likumi. Piemēram, prasībā norādīts, ka pārkāpts likums par Krievijas pilsoņu personas datu aizsardzību.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Trešdien Sanktpēterburgas pilsētas tiesa piereģistrējusi prasību par sociālā tīkla Facebook aizliegšanu Krievijā, aģentūru RIA Novosti informēja tiesas preses sekretāre Darja Ļebedeva.

Tiesas prasību ar pilsētas tiesas kancelejas zīmoju savā lappusē tīklā "VKontakte" publicējis tā autors — sabiedriskais aktīvists Timurs Bulatovs. 

"Iesniegums patiešām ir saņemts. Saskaņā ar likumu tas tiks izskatīts piecu dienu laikā, un tiks pieņemts lēmums par tā pieņemšanu vai nepieņemšanu tiesvedībā," — norādīja Ļebedeva.

Meitene ar tālruni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Odnoklassniki" noliedz ofisa slēgšanu Rīgā

Savā prasībā Bulatovs pieprasa nekavējoties pārtraukt Facebook darbību vai likumīgi piespiest tīklu ievērot Krievijas likumdošanu. Autors minējis vairākus Facebook darbības apturēšanas iemeslus, tostarp arī Krievijas pilsoņu personas datu aizsardzības likuma pārkāpumus, "amorālu un pret ģimeni vērstu ideoloģiju izplatīšanu" un tā tālāk.

"Sociālais tīkls Facebook.com neapšaubāmi apdraud Krievijas nacionālo drošību un atbilstoši KF likumiem tas jābloķē visiem lietotājiem Krievijas Federācijā," — teikts Bulatova prasībā.

Krievijas prezidenta padomnieks interneta jautājumos Germans Kļimenko uzskata, ka Sanktpēterburgā saņemtā prasība nenovedīs pie Facebook slēgšanas Krievijā, taču varētu kļūt par signālu iestādei, kas nodarbojas ar komunikāciju kontroli, — Roskomnadzor aktīvāk pārbaudīt kompāniju darbības atbilstību likumam par Krievijas iedzīvotāju personas datu glabāšanu valsts teritorijā.

"Man ir grūti teikt, jo pašu prasību neesmu redzējis. Tomēr neuzskatu, ka privātpersonai varētu būt tik nopietnas pretenzijas pret Facebook, kas novestu pie tā slēgšanas," — Kļimenko pastāstīja RIA Novosti.

Viņš atgādināja, ka Roskomnadzor noteiktā secībā pārbauda kompāniju darbības atbilstību likumam par Krievijas iedzīvotāju personas datu glabāšanu valsts teritorijā (iestāde publicējusi pārbaužu plānu).

"Šāda prasība varētu kļūt par signālu Roskomnadzor, piemēram, paātrināt darbu," — norādīja Kļimenko.
Roskomnadzor atteicās sniegt komentārus minētās prasības lietā, taču iestādes vadība iepriekš ir informējusi, ka pastāvīgi sazinās ar sociālā tīkla Facebook vadību un ir ar tā darbību apmierināta.

Ziņu lente
0