Visi nepilsoņi varēs ieceļot Krievijā bez vīzas

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasМеждународный аэропорт "Домодедово"
Международный аэропорт Домодедово - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Igaunijas nepilsoņiem, kuri dzimuši pēc 1992. gada 6. februāra, iebraukšanai Krievijas Federācijas teritorijā pietiks ar nepilsoņa vai ārzemnieka pasi.

RĪGA, 15. novembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija sagatavojusi prezidenta dekrēta projektu, saskaņā ar kuru Latvijas un Igaunijas nepilsoņiem, kuri dzimuši pēc 1992. gada 6. februāra, tiek piešķirtas tiesības iebraukt Krievijas Federācijas teritorijā tikai ar nepilsoņa vai ārzemnieka pasi. Dokuments izvietots normatīvo aktu projektu federālajā portālā.

Nepilsoņa pase. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Medvedevs uzdevis ielaist Krievijas teritorijā visus Latvijas nepilsoņus

Līdz šim darbojās Krievijas prezidenta dekrēts, kas stājās spēkā 2008. gada vidū, un noteica, ka Latvijas un Igaunijas nepilsoņi un viņu nepilngadīgie bērni var iebraukt Krievijā bez vīzām un uzturēties valstī līdz 90 dienas 180 dienu laikā. Turklāt parakstīšanas brīdī šīs dokuments attiecās uz visiem Latvijas un Igaunijas nepilsoņiem.

Krievijas ĀM norāda, ka bezvīzu iebraukšanas jautājums tieši skar Latvijas un Igaunijas tautiešu intereses, kuriem ir nepilsoņu statuss, un kuru tiesības šo valstu teritorijās ir ierobežotas.

"Vairums no viņiem cenšas uzturēt un attīstīt vēsturiskas, kultūras, zinātnes, humanitārās, reģionālās, tirdznieciski ekonomiskās un citas saites. Turklāt šī mākslīgā sadalīšana divās kategorijās – ar bezvīzu iebraukšanas tiesībām un bez tām – tikai pasliktinās viņu sarežģīto situāciju un sekmēs vietējo nacionālistiski noskaņoto aprindu pārstāvju un politiķu pozīcijas, kuri popularizē Krievijai naidīgo noskaņojumu Baltijas valstīs," – norādīts paskaidrojumā.

Vīzu ierobežojumi galvenokārt attiecās uz jauniešiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem, kuru starpā daudzi vēlētos saistīt savu nākotni ar Krieviju, kā arī viņu bērniem. Ārlietu ministrijas rīcībā esošie dati liecina, ka runa varētu būt aptuveni par 6 tūkstošiem Latvijas un Igaunijas nepilsoņu.

Ziņu lente
0