Rjazaņā piedāvāja nosaukt ielu Trampa vārdā

© Foto : citybrandingPlāksnīte ar ielas nosaukumu Rjazaņā
Plāksnīte ar ielas nosaukumu Rjazaņā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar petīcijas autoru viedokli, šīs ielas sākotnējs nosaukums pats par sevi ir pretrunā ar Krievijas vērtībām un aizvaino ticīgo jūtas, taču Donalds Tramps ir liels Krievijas draugs.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Vietnē change.org parādījusies petīcija ar prasību pārdēvēt 2. Bezbožnaja ielu (безбожный — bezdievīgs — red.) Rjazaņā par Donalda Trampa ielu.

Petīcijas tekstā teikts, ka "esošs ielas nosaukums ir pretrunā ar Krievijas vērtībām un aizvaino ticīgo jūtas".

Turklāt petīcijas autori apgalvo, ka jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps ir "liels Krievijas draugs" un "tradicionālo vērtību aizstāvis".

Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Donalds Tramps strādās par vienu dolāru mēnesī

Materiāla rakstīšanas brīdī petīciju parakstījuši 167 cilvēki.

Petīcijas autori plāno nodot to izskatīšanai Rjazaņas pilsētas domē.

Donalds Tramps ir uzvarējis ASV prezidenta vēlēšanās, saņemot 290 balsis no nepieciešamajiem 270. Vienlaikus par viņa pretinieci — kandidāti no Demokrātu partijas Hilariju Klintoni nobalsojuši vairāk cilvēku.

Tomēr saskaņā ar vairumā štatos esošo likumu "uzvarētājs iegūst visu", viņš uzvarēja vēlēšanās. Pēdējo reizi līdzīga situācija notikusi 2000. gada, kad vēlēšanās uzvarēja republikānis Džordžs Bušs, lai gan vairums amerikāņu savas balsis atdevuši Albertam Goram.

Hilarija Klintone atzinusi savu sakāvi, un apvainojusi savā sakāvē FIB šefu Džeimsu Komiju, kurš 11 dienas pirms vēlēšanām uzsācis pret viņu jaunu izmeklēšanu, sakarā ar jaunajām publiskotajām dienesta vēstulēm, kas sūtītas no Klintones lietotā privātā pasta servera.

Ziņu lente
0