ASV Nacionālās izlūkošanas vadītājs informēts par Krievijas prezidenta galveno mērķi

© AP Photo / Evan VucciASV Nacionālās izlūkošanas vadītājs Džeimss Klepers
ASV Nacionālās izlūkošanas vadītājs Džeimss Klepers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ir viens no svarīgākajiem spēles dalībniekiem mūsdienu pasaulē, uzskata ASV Nacionālās izlūkošanas vadītājs Džeimss Klepers.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina politikas galvenie principi ir centieni panākt, lai ASV uzskatītu Krieviju par lielvalsti, savas domas pauda ASV Nacionālās izlūkošanas vadītājs Džeimss Klepers.

Klepers pavēstīja, ka Putins Krieviju uzskata par varenu valsts. Krievijas ārpolitikas pamatā ir vēlme panākt, lai ASV pret Krieviju izturētos kā pret lielvalsti. Savas domas Klepers pauda Starptautisko attiecību padomes konferencē Ņujorkā.

Pie tam attiecības abu valstu starpā politiķis nosauca par ļoti sliktām un norādīja uz vairākām domstarpībām ārpolitikas jautājumos, tostarp arī Sīrijas un Ukrainas kontekstā.

Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Kas ir herr Putin: vācu mediji stāsta bērniem "patiesību"

Pēc viņa domām, pozitīvi ir tas, ka Krievija un ASV joprojām saglabā sakarus, piemēram, Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Džona Kerija līmenī.

Amerikāņu izlūkdienesta direktors pauda, ka vēstures dabiskas gaitas rezultātā pasaule ir nomainījusi aukstā kara laikos izveidojušos divpolāro sistēmu pret daudzpolāru konstrukciju.

"Tādas valstis kā Krievija un Ķīna uzskata sevi par svarīgiem, iespējams — pat dominējošajiem spēles dalībniekiem" — vēstīja Klepers.

 

Ziņu lente
0