Krievija aizliegusi dārzeņu un augļu ievešanu no Ēģiptes

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasПродажа овощей на оптово-розничном рынке
Продажа овощей на оптово-розничном рынке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas lauksaimniecības produkcijas kvalitātes kontroles iestāde Rosseļhoznadzor norādīja, ka konstatēti Krievijas starptautisko fitosanitāro prasību pārkāpumi produkcijas piegādē no Ēģiptes.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. No 22. septembra Krievijā stājušies spēka īslaicīgi ierobežojumi dārzeņu un augļu importam no Ēģiptes – lēmumu par augsta fitosanitārā riska produkcijas piegādes aizliegumu pagājušajā nedēļā pieņēma Krievijas lauksaimniecības produkcijas kvalitātes kontroles iestāde Rosseļhoznadzor.

Pagājušās nedēļas sākumā iestāde pauda bažas sakarā ar Krievijas starptautisko fitosanitāro prasību vairākkārtējiem pārkāpumiem karantīnai pakļautās produkcijas piegādē no Ēģiptes. Kaira neveica atbilstošos pasākumus, lai labotu situāciju, tāpēc Rosseļhoznadzor piedraudēja ieviest importa ierobežojumus. 

Pirms tam Maskavas un Kairas starpā izcēlās konflikts kviešu piegāžu dēļ. Ēģipte ir galvenais Krievijā audzēto kviešu pircējs pasaulē, un 2015./16. lauksaimniecības gadā (no 2015. gada jūlija līdz 2016. gada jūnijam) nopirka aptuveni 6 miljonus tonnu graudu. Augusta beigās valsts varas iestādes izvirzīja prasību par melno graudu pilnīgu izslēgšanu ārzemēs iepērkamajā lauksaimniecības produkcijā.

Солепромысел в Крыму - Sputnik Latvija
Krievija attiecina pārtikas embargo uz sāli

Pēc tam Ēģipte pārtrauca iepirkt eksporta graudus, kuros tika atrasta sēnīte, kā arī iekļāva Krieviju un Ukrainu valstu sarakstā, kuru kviešos konstatēti melnie graudi. Vienlaikus Krievijas vicepremjers Arkādijs Dvorkovičs paziņoja, ka dārzeņu importa ierobežojumi nav saistīti ar Ēģiptes valdības lēmumiem.

Taču pēc Rosseļhoznadzor lēmuma Ēģipte veica pasākumus ar mērķi atrisināt konfliktu. 26. septembrī Krieviju apmeklēs delegācija, kura pacentīsies noregulēt krīzi, pirms novembrī Ēģiptē sāksies lauksaimniecības produkcijas eksporta sezona.

Ziņu lente
0