Putins: Krievijas un ASV dialogs ir atkarīgs no ASV jaunās valdības

© Sputnik / Alexei DruzhininKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsver, ka Krievijas un ASV attiecības principiāli mainīsies gadījumā, ja ASV ņems vērā Krievijas intereses.

RĪGA, 3. septembris — Sputniks. Krievija jebkurā brīdī ir gatava pilna mēroga sadarbībai ar ASV, taču tā ir atkarīga no Amerikas Savienoto Valstu jaunās vadības politikas, Austrumu ekonomiskā foruma laikā Vladivostokā pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins par Kuriļu salām: Krievija neiztirgos teritorijas

Viņš uzsvēra, ka daudzos jautājumos ASV neinteresējas par citu valstu viedokli, piemēram, tas attiecas uz NATO paplašināšanos austrumu virzienā, vienpusējo atteikšanos no pretraķešu aizsardzības līguma un citiem aspektiem.

"Nedomāju, ka attiecības kļūs siltākas, ja šāda loģika turpināsies. Ja mūsu partneri tomēr piekritīs citai loģikai, kuras ietvaros tiek ņemtas vērā savstarpējās intereses, cieņpilna attieksme pret otras puses interesēm, principiāli mainīsies arī mūsu attiecības," — paziņoja Vladimirs Putins.

"Mēs neesam šo attiecību pasliktināšanās iniciatori. Mēs esam gatavi jebkurā brīdī pilnā mērā izvērst mūsu sadarbību. Taču tas ir atkarīgs ne tikai no mums. Tas ir atkarīgs no tā, kā nākamās ASV administrācijas vadītāji vēlēsies veidot attiecības ar Krieviju," — uzsvēra Krievijas prezidents.

II Austrumu ekonomiskais forums notiek Vladivostokā 2.-3. septembrī. Pasākumā piedalās Ķīnas, Japānas, Korejas Republikas, Indijas, Vjetnamas, Austrālijas, ASV, Singapūras un citu valstu pārstāvji.

Ziņu lente
0