Krievija var pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Ukrainu

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел Российской Федерации.
Здание Министерства иностранных дел Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava izvērtē iespējas pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Kijevu, slēgt savas pārstāvniecības valstī un atsaukt vēstniecību, populāram Krievijas laikrakstam pavēstīja avots Ārlietu ministrijā.

RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Maskava izvērtē iespējas atbildēt uz Ukrainas izlūkošanas dienestu mēģinājumiem organizēt teroristisku uzbrukumu Krimā. Tiek izskatīta iespēja pārtraukt diplomātiskās attiecības starp abām valstīm, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz laikrakstu "Izvestija".

Министр иностранных дел Эстонии Марина Кальюранд - Sputnik Latvija
Igaunijas ārlietu ministre aicina Krieviju neatteikties no "Normandijas formāta"

Laikraksts vēsta, ka Krievija varētu slēgt savas vēstniecības un atsaukt diplomātisko pārstāvniecību.

10. augustā Krievijas Federālais drošības dienests informēja, ka Krimā novērsti terorakti, ko gatavojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde. FDD ziņoja, ka terorakti gatavoti nozīmīgos Krimas infrastruktūras elementos. To mērķis bija sociāli politiskās situācijas destabilizācija pussalā vēlēšanu priekšvakarā. Teroraktu novēršanas operācijā gājuši bojā divi krievu karavīri.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins informāciju par Krimā gatavotajiem teroraktiem nosaucis par biedējošu un paziņojis, ka Ukraina ir pārgājusi pie terora, nevis meklē mierīgas noregulēšanas iespējas. Ukrainas Ģenerālštābs informāciju par diversantu nosūtīšanu uz Krimu nosaucis par provokāciju.

Инара Мурниеце - Sputnik Latvija
Latvijas Saeimas priekšsēdētāja pauda bažas saistībā ar notikumiem Krimā

"Viens no iespējamajiem stingras atbildes variantiem varētu būt diplomātisko attiecību pārtraukšana. Maskavā izskata šo variantu. Tomēr galīgo lēmumu pieņems valsts vadītājs, ņemot vērā apkopotos datus," — uzsvēra laikraksta avots.

"Porošenko pārvērtis Ukrainu par agresoru valsti. Šeit nav runa par ukraiņu tautu. Ukrainas tauta ir krievu brāļa tauta. Es runāju par eliti — radikāļiem, kuri nonāca pie varas valsts apvērsuma rezultātā. Jautājums uz diplomātisko attiecību pārtraukšanu ir valsts vadītāja prerogatīva. Taču Maskavai būs jāpārskata attiecības ar Kijevu, ņemot vērā pēdējos notikumus," — uzsvēra Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs.

Eksperti uzskata, ka Krievijas un Ukrainas diplomātiskās attiecības šobrīd atrodas zemā līmenī. Ukraina nav apstiprinājusi amatā jauno Krievijas vēstnieku, Maskavas intereses valstī pārstāv pagaidu pilnvarotais Sergejs Toropovs.

Pēc tam, kad bijušais Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs tika atbrīvots no ieņemamā amata, Maskava šim amatam ierosināja Mihaila Babiča kandidatūru.

Украинский диверсант Панов о причастности Киева к подготовке терактов в Крыму - Sputnik Latvija
Украинский диверсант Панов о причастности Киева к подготовке терактов в Крыму

 

Ziņu lente
0