Krievija gaida oficiālu Baltijas valstu atbildi ierosinājumiem drošības jomā

© seržants Ēriks Kukutis/Latvijas armijaСолдаты латвийской армии во время учений в Великобритании
Солдаты латвийской армии во время учений в Великобритании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija vēsta, ka gaida Baltijas reģiona Aizsardzības ministriju oficiālo atbildi uz ierosinājumu, ko valsts nosūtījusi partneriem, jo saziņa ar mediju palīdzību nedos iespēju novērst pretrunas, uzsvēra Krievijas AM.

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija vēsta, ka gaida Baltijas reģiona Aizsardzības ministriju oficiālo atbildi ierosinājumiem drošības jomā, pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas Starptautiskās militārās sadarbības pārvaldes priekšnieks Sergejs Košeļevs.

Latvijas Bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības sistēma RBS-70. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politiķis paskaidroja, kāpēc NATO vajadzīgs politiskais cirks pie Krievijas robežām

Viņš norādīja, ka Krievijas Aizsardzības ministrija vērīgi seko medijos publicētajai informācijai par Krievijas ierosinājumu organizēt divpusējas konsultācijas ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas un Somijas Aizsardzības ministriem, kas izskanēja Krievijas un NATO Padomes sēdē 2016. gada jūlijā.

"Krievijas Aizsardzības ministrija ierosina izskatīt ne vien jautājumu par transponderiem, bet arī apspriest plašu jautājumu klāstu, sākot no sadarbības ar NATO līdz kopīgai atbildei un vispārējiem izaicinājumiem un draudiem. Atbilstošs aicinājums tika nosūtīts minēto valstu Aizsardzības ministrijām, tostarp arī Lietuvas AM," – piezīmēja Sergejs Košeļevs.

"Krievijas Aizsardzības ministrija gaida partneru oficiālo atbildi uz Krievijas ierosinājumiem, jo saziņa ar mediju palīdzību nedos iespēju operatīvi novērst esošās domstarpības," – viņš piebilda.

Krievijas Aizsardzības ministrijas Starptautiskās militārās sadarbības pārvaldes priekšnieks uzsvēra, ka uzmanība pievērsta arī Lietuvas ārpolitikas ministra izteikumiem, kurš izcēlis tikai vienu Krievijas iniciatīvas elementu jautājumā par spriedzes samazināšanu Baltijā – kara aviācijas lidojumus ar ieslēgtiem transponderiem.

Ziņu lente
0