No Baltijas līdz Kaspijai: Armijas spēļu dalībnieku skaits paplašinās

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasStarptautiskās armijas spēles
Starptautiskās armijas spēles - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Armijas spēles noritēs no 30. jūlija līdz 13. augustam 20 poligonos, konkursi noritēs arī Baltijas, Melnajā un Kaspijas jūrā. Spēļu programmā iekļauti 23 konkursi, kas ļaus to dalībniekiem demonstrēt militārās iemaņas darbam uz zemes, gaisā un jūrā.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Šogad Starptautiskās armijas spēles tika atklātas 30. jūlijā Patriotu parkā un Alabino poligonā, vēsta Sputnik Tadžikistāna.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Krievijas Aizsardzības ministrijas vadība un 18 citu valstu militāro resoru pārstāvji.

Šogad sacensībās piedalās vairāk nekā 300 cilvēki jno 19 pasaules valstīm. Dalībnieki ir sabraukuši no visām pasaules malām — spēlēs pārstāvētas Āzijas, Āfrikas un Latīņamerikas valstis. Lielākās komandas atsūtījusi Ķīna, Kazahstāna un Baltkrievija.

"Šogad Armijas spēles notiks vairāk nekā 20 poligonos no Baltijas jūras līdz Kaspijai un Sevastopolei. Pirmo reizi vēsturē tās izies ārpus Krievijas: dažas sacensības notiks Kazahstānas teritorijā," — teikts ziņojumā.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pastāstīja, ka šīs spēles ir tikpat pievilcīgas kā lielākās vispasaules sporta sacensības.

Военные учения на полигоне Клерк в Приморском крае - Sputnik Latvija
Krievija paplašina militāro sadarbību Āzijas un Klusā okeāna reģionā

Sacensībās "Tanku biatlons" šogad piedalīsies komandas no Krievijas, Tadžikistānas, Azerbaidžānas, Angolas, Armēnijas, Baltkrievijas, Venecuēlas, Ēģiptes, Zimbabves, Indijas, Irānas, Kazahstānas, Kirgistānas, Ķīnas, Kuveitas, Mongolijas, Nikaragvas, Pakistānas un Serbijas.

Komandas izmanto tankus T-72B3, ko piešķir Krievija. Ekipāža no Ķīnas Tautas Republikas sacensībās piedalīsies pašu ražotajā tankā, savukārt Baltkrievijas komanda — tankā T-72, kas modernizēts republikas uzņēmumos.

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji pastāstīja, ka šogad sacensības būs dinamiskākas, pieaugs mērķu skaits.

Pirmo reizi Starptautiskās armijas spēles Krievijā notika pērn. Tajās piedalījās 57 komandas no 17 valstīm. Tajās bija paredzētas 14 disciplīnas, tika izcīnīti 480 medaļu komplekti. Medaļu kopskaita ziņā pirmo vietu ieņēma Krievijas Bruņoto spēku izlase, otro vietu izcīnīja Ķīnas izlase, bet trešo — Baltkrievijas komanda.

Ziņu lente
0