Krievijas Drošības dienests informē par masveida kiberuzbrukumu

© Foto : tigerlily713Hakeris. Foto no arhīva
Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmantotās programmatūras raksturs liecina par iepriekš izplānotu operāciju, ziņoja Krievijas Federālā drošības dienesta speciālisti.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Krievijas organizaciju datortīklos iefiltrēta kiberspiegošanai paredzēta programmatūra, ziņo Krievijas Federālais drošības dienests.

Resora speciālisti konstatējuši kaitīgās programmas aptuveni 20 valsts varas iestāžu, zinātnisko un militāro iestāžu, aizsardzības rūpniecības uzņēmumu un citu svarīgu objektu datortīklos.

FDD informē par profesionāli izplānotu operāciju ar mērķi izplatīt vīrusu. Dienesta eksperti pavēstīja, ka minētās programmatūras pielietojums viņiem ir pazīstams.

"Spriežot pēc autora stila, datņu nosaukumiem, lietošanas parametriem un inficēšanas metodēm, tas ir līdzīgs programmatūrai, kura tika izmantota agrākajās skandalozajās kiberspiegošanas operācijās, kas agrāk tika konstatētas ne tikai Krievijas teritorijā, bet arī visā pasaulē," — atzīmēja FDD.

Grupas Anonymous aktīvists. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Hakeri no Anonymous vēsta par jaunu uzbrukumu akciju

Pēc iekļūšanas sistēmā kaitīgā programma spēj pārtvert tīkla trafiku, noklausīties to, veikt ekrānuzņēmumus, patstāvīgi ieslēgt datoru web-kameras, mikrofonus un mobilās iekārtas, kā arī ierakstīt audio un video failus un ziņas par tastatūras taustiņu nospiešanu.

Vīruss izplatās ar mērķa uzbrukumiem — ar elektronisko vēstuļu palīdzību. Pie tam katram uzbrukuma upurim tiek sagatavots programmatūras komplekts, ņemot vērā individuālās īpašības, kas, iespējams, liecina par to, ka hakeri ir informēti par attiecīgās iestādes datoriem.

FDD informēja, ka konstatēti visi kaitīgās programmas upuri, un ar attiecīgo ministriju un iestāžu palīdzību infekcijas draudi ir lokalizēti un minimizēti.

Ziņu lente
0