Putins pārmet uzņēmējiem Baltijas dzērveņu importu

© Sputnik / Андрей Александров / Pāriet pie mediju bankasDzērvene. Foto no arhīva
Dzērvene. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to, ka Krievija ir spiesta lielā daudzumā iepirkt ogas ārvalstīs, pastāstīja Zemkopības ministrs Aleksandrs Tkačovs.

RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins vērsa uzmanību uz nepieciešamību paplašināt dzērveņu ražošanu valstī, un atteikties no importa, vēsta RIA Novosti.
Lauksaimniecības attīstības sanāksmē Putins uzslavēja dzērvenes, ko jogurta ražotāji ieved no Latvijas, taču piebilda: "Skatos, ka dzērveņu šņabi ražo, bet dzērveņu jogurtu paši ražot nevar. Vai jāved dzērvenes no ārzemēm?" – Putins pievērsa uzmanību lauksaimniecības attīstības sanāksmē.

Par to, ka Krievija ir spiesta lielā daudzumā iepirkt ogas ārvalstīs, pastāstīja Zemkopības ministrs Aleksandrs Tkačovs.

"Šodien mēs nogaršojām pašmāju jogurtu no Baltijas dzērvenēm. Tomēr esmu pilnīgi pārliecināts, ka nākamajā gadā, turpmākajos divos vai trīs gados, protams, mēs aktīvi turpināsim attīstīt šo kultūru ražošanu un, protams, pārstrādi," — sacīja Tkačovs.

Bez tam viņš paziņoja, ka Krievija ir spiesta importēt sēnes, jo nav pamata to rūpnieciskai ražošanai.

"Esmu spiests ar nožēlu konstatēt, ka tikai sēnes vien mēs importējam par diviem miljardiem dolāru. Krievijā, kur, kā mēdz teikt, sēņu ir tikpat daudz, cik dubļu," — norādīja Krievijas lauksaimniecības ministrs.

Ziņu lente
0