Krievija piekāpās Lietuvai Latvijas investīciju izcīņā

© Sputnik / Alexey FilippovУлица в Вильнюсе
Улица в  Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt abu valstu uzņēmēji ir ieguldījuši Latvijas uzņēmumos ievērojami vairāk, nekā Norvēģijas, Lielbritānijas un Itālijas investori.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Uzņēmēji no Lietuvas ieņēma pirmo vietu investīciju apjoma ziņā Latvijas uzņēmumu kapitālā šī gada pirmajos sešos mēnešos.

Lursoft dati liecina, ka Lietuvas uzņēmēji par pirmo pusgadu ieguldījuši 11,73 miljonus eiro Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā. Viņiem seko Krievija ar investīcijām 8,22 miljonu eiro apmērā. Tad Norvēģija ar 3,66 miljoniem eiro, Lielbritānija ar 3,5 miljoniem eiro un Itālija ar 1,98 miljoniem eiro.

Посол Российской Федерации Александр Петров. - Sputnik Latvija
Igaunijas uzņēmēji nav apmierināti ar Krievijas sankciju pagarināšanu

Pusgada laikā investori izņēmuši no Latvijas uzņēmumu pamatkapitāla vairāk nekā ieguldījuši — tiešo ārvalstu investīciju apjoms samazinājies par 146,58 miljoniem eiro.

Tajā pašā laikā, pēc Lursoft datiem, šogad strauji pieaudzis likvidēto uzņēmumu skaits, bet jaundibināto uzņēmumu skaits krietni samazinājies.

2016. gada pirmajos sešos mēnešos tika likvidēti 5,562 tūkstoši uzņēmumu — par 810 (17,04%) vairāk nekā 2015. gada attiecīgā periodā, kad tika likvidēts 4,752 tūkstoši uzņēmumu. Šajā pusgadā bija reģistrēti 5,991 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir par 956 (13,76%) uzņēmumu mazāk nekā pērn.

Turklāt uzņēmumi ar mazu kapitālu necenšas to palielināt. Tādu firmu jaundibināto uzņēmumu vidū ir 82% (salīdzinot ar 65% 2012. un 2013. gadā). Sešu gadu laikā savu pamatkapitālu palielināja tikai trešdaļa uzņēmumu.

Ziņu lente
0