Vladimirs Putins: efektīvi attīstīties var tikai kopā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jārada Eirāzijas partnerība starp Eirāzijas ekonomisko savienību un citām valstīm, ieskaitot Indiju, Irānu, Pakistānu un NVS sadarbības partnerus, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma plenārsēdē.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Pēc prezidenta teiktā, pasaules vadošās valstis meklē jaunus izaugsmes avotus.

"Atklājumus digitālajos un rūpniecības tehnoloģijās spēj izraisīt īstu tehnoloģisko revolūciju, sekmēt darba ražīguma kāpumam. Daudzās nozarēs notiks restrukturizācija, vairākas ražotnes zaudēs vērtību. Mainīsies pieprasījums pēc profesijām un kompetencēm, saasināsies konkurence kā tradicionālās, gan veidojošos tirgos. Dabas resursu trūkums izraisījis ģeopolitisku saspīlējumu," — viņš teica.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Putinam žēl, ka ASV prezidenta vēlēšanās "Krievijas jautājums" kalpo par "tirgošanas rīku"

"Mēs iedziļinām mūsu integrāciju, novēršam šķēršļus, kas traucē mūsu attīstību. 2025. gadā tiks izveidots vienots enerģētikas tirgus. Gatavību sadarboties ar Eirāzijas ekonomisko savienību jau izteikuši vairāk nekā 40 valstis un starptautiskās organizācijas," – sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Mums nav vienalga, kas notiek ar mūsu kaimiņvalstu ekonomiku. Eiropai ir milzīgs potenciāls. Tomēr tikai viena reģionālā apvienība sašaurina tās iespējas. Politiķiem vajadzētu sadarboties ar uzņēmējiem, atjaunot uzticību un Krievijas-Eiropas attiecības, jāatjauno mijiedarbība. Krievija neiesāka šīs nesaskaņas. Mēs neturam ļaunu prātu, un esam gatavi sadarboties ar Eiropas partneriem, tomēr tā nevar būt spēle vienos vārtos. Jāturpina sadarbība zinātnisko projektu ietvaros. Kopīgas pūles ļaus paaugstināt mūsu tehnoloģisko konkurētspēju," — uzsvēra prezidents.

Ziņu lente
0