Federācijas padome komentēja Ukrainas sankcijas pret Krievijas mediju vadītājiem

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs. Foto no arhīva
Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
27. maijā Ukrainas prezidents Petro Porošenko aizliedza iebraukšanu valstī virknei Krievijas mediju vadītāju.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs komentējis aizliegumu iebraukt Ukrainā vairāku Krievijas mediju vadītājiem, paužot, ka Kijeva ir nevarīga patiesības priekšā, vēsta RIA Novosti.

27. maijā Ukrainas prezidents Petro Porošenko aizliedza iebraukt Ukrainā virknei Krievijas mediju vadītāju. Sankcijas pasludinātas pret telekanāla RT un starptautiskās aģentūras "Rossija segodņa" galveno redaktori Margaritu Simoņanu, VGTRK vadītāju Oļegu Dobrodejevu, telekompānijas "Pirmais kanāls" vadītāju Konstantīnu Ernstu, bijušo LifeNews telekanāla un laikraksta "Izvestija" galveno redaktoru Aleksandru Potapovu, informācijas aģentūras TASS ģenerāldirektoru Sergeju Mihailovu.

Pēc Kosačova teiktā, Kijevas lēmums nevienu nebiedē, bet "aizliegums braukt uz Ukrainu tiem, kas vispār negrasās to darīt, ņemot vērā esošo Ukrainas valdību – tas ir bezjēdzīgs un ļoti simbolisks akts, kas ir paredzēts iekšējai auditorijai."

"Kijeva saprot savu nevarību patiesības priekšā, to sāk pamanīt arī Ukrainas auditorija, neskatoties uz visām pūlēm un aizliegumiem. Taču "ir kaut kā jārīkojas", tāpēc demonstrē raksturu, karojot ar žurnālistiem Padomes un pat prezidenta līmenī, " — rakstīja sestdien Kosačovs savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0