Kremlis atbildēja uz Porošenko vārdiem par "Krimas atgriešanos"

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav jēgas komentēt Kijevas pretenzijas uz Krievijas reģioniem, sacīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Petro Porošenko iepriekš paziņoja, ka plāno atgūt Donbasu un Krimu tapāt, kā atguva Nadeždu Savčenko.

RĪGA, 26. maijs —Sputnik. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja, ka ir bezjēdzīgi komentēt Kijevas pretenzijas uz Krievijas reģioniem, vēsta RIA Novosti.

Ja Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vārdi par Donbasa atgūšanu ir radušies humanu  apsvērumu dēļ, tos var tikai apsveikt, žurnālistiem pavēstīja Peskovs.

Регионы России. Крым - Sputnik Latvija
Imants Kalniņš: Krima nekad nav bijusi Ukrainas zeme

"Tomēr saistībā ar Krimu — mēs nekomentējam pretenzijas uz Krievijas reģioniem," — viņš piebilda.

Iepriekš Porošenko paziņoja, ka grasās atgūt Donbasu un Krimu, tāpat kā atguva Nadeždu Savčenko, kurai tiesa Krievijā piesprieda brīvības atņemšanu uz 22 gadiem par VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā. Pēc Vladimira Putina parakstītās apžēlošanas trešdien viņa tika nogādāta Kijevā.

Doņeckas un Luganskas Ukrainas apgabali neatzina valsts apvērsumu 2014. gada februārī un pasludināja savu neatkarību. Tā paša gada aprīlī Kijeva sāka militāro operāciju pret DTR un LTR. Krima un Sevastopole pievienojās Krievijas Federācijai tautas nobalsošanas rezultātā, kas notika 2014. gada martā – toreiz par pievienošanos Krievijai nobalsoja lielākā daļa reģiona iedzīvotāju.

Ziņu lente
0