Krievu žurnālisti nokļuvuši apšaudē Donbasā

© Sputnik / Дэн Леви / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Донбассе. Архивное фото
Ситуация в Донбассе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bruņotie spēki atklājuši mīnmetēju, granātmetēju, balsta prettanku granātmetēju un strēlnieku ieroču uguni pa preses pārstāvjiem.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Televīzijas kanāla "Rossija" darbinieki vakar nokļuvuši mīnmetēju ugunī uz ceļa, kas no Doņeckas ved uz Gorlovku. Pateicoties zemessardzes darbībām, preses pārstāvji apšaudē nav cietuši.

VGTRK korespondents Staņislavs Nazarovs apstiprināja informāciju par apšaudi no Ukrainas bruņoto spēku struktūru puses Jasinovatskas blokposteņa rajonā, kurā nokļuvusi Televīzijas kanāla "Rossija" uzņemšanas grupa. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas (DTR) Aizsardzības ministrijas pārstāvis informēja, ka incidenta rezultātā žurnālisti nav cietuši.

"Uz bīstamāko vietu Donbasā – apdzīvotās vietas Jasinovataja rajonu uzņemšanas grupa devās kājām. Žurnālistus pavadīja DTR īpašo uzdevumu vienības karavīri," – pastāstīja Nazarovs, kur teikto citē mediju holdinga VGTRK grupā strādājošais portāls "Vesti.ru".

Korespondents pastāstīja, ka Ukrainas bruņoto spēku karavīri atklājuši uguni no mīnmetējiem, kuru kalibrs – vismaz 82 milimetri, balsta prettanku granātmetējiem un strēlnieku ieročiem. Apšaude tika veikta no Avdejevkas nocietinātā rajona.

Luganskas jaunie pilsoņi demonstrē pases - Sputnik Latvija
Latvijas pilsonis saņēmis Luganskas Tautas Republikas pasi

Portāls "Vesti.ru" atzīmēja, ka žurnālisti apšaudē nav cietuši, pateicoties zemessargu darbībām – viņi aizseguši žurnālistus un izveduši no bīstamās zonas. Pašlaik telekompānijas darbinieki atrodas drošībā.

Donbasā žurnālisti ne vienu reizi vien ir apšaudīti no Ukrainas armijas puses. Kopš militārās operācijas sākuma Ukrainas austrumos bojā gājuši četri Krievijas plašsaziņas līdzekļu darbinieki: "Vesti" korespondents Igors Korņeļuks un videoinženieris Antons Vološins, aģentūras "Rossija segodņa" fotokorespondents Andrejs Steņins un Pirmā kanāla operators Anatolijs Kļans.

Лавров об итогах встречи глав МИД нормандской четверки в Берлине - Sputnik Latvija
Lavrovs par "Normandijas četrinieka" ĀM vadītāju tikšanos Berlīnē

 

Ziņu lente
0