Politika

Putins uzskata, ka Irāna neapdraud ASV

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents atgādināja, ka pretraķešu aizsardzības sistēma Rumānijā tika veidota, aizbildinoties ar kodolraķešu uzbrukuma draudiem no Irānas puses.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins aizsardzības un ražošanas kompleksa apspriedē paziņoja, ka vēl joprojām turpinās ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas veidošana, neskatoties uz to, ka jebkādi draudi no Irānas puses ir zuduši.

Viņš atgādināja, ka pretraķešu aizsardzības sistēma Rumānijā tika veidota tāpēc, ka pirms dažiem gadiem "visi oponenti vienbalsīgi pauda, ka pretraķešu aizsardzības sistēma mūsu parneriem Rietumos un Eiropā nepieciešama, lai novērstu kodolraķešu uzbrukuma draudus no Irānas puses.

ASV Aizsardzības ministrijas galvenais štābs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pentagons apgalvo, ka pretraķešu aizsardzības sistēmas mērķis nav Krievija

"Kur pašlaik ir visi kodolkara draudi no Irānas? – vaicāja Krievijas prezidents. – To nav. Pašas Savienotās Valstis parakstīja līgumu ar Irānu, pat ierosināja šī līguma parakstīšanu. Patiesībā viss tika paveikts pareizi, un mēs atbalstījām ASV administrācijas viedokli. Apdraudējuma nav, taču pretraķešu aizsardzības sistēmas izveide turpinās."

Ceturtdien Rumānijā notika amerikāņu kompleksa Aegis Ashore stacionārās daļas atklāšanas ceremonija, savukārt piektdien Polijā sākās līdzīga PAS kompleksa būvdarbi apdzīvotajā vietā Redzikovo.

Kremļa un Krievijas ĀM pārstāvji pavēstīja, ka ASV un NATO dalībvalstu pasākumi apdraud ne vien Krievijas nacionālo drošību, bet arī grauj stabilitāti visā reģionā.

Ziņu lente
0