Raķete "Sarmat" radīs satraukumu ASV

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Pāriet pie mediju bankasĪpašo uzdevumu raķešu spēku dežūrdaļa. Foto no arhīva
Īpašo uzdevumu raķešu spēku dežūrdaļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starpkontinentālā ballistiskā raķete "Sarmat", kas atgādina raķeti ar daiļrunīgo nosaukumu "Sātans", tiek projektēta ar mērķi pārvarēt pretinieka izveidoto pretraķešu aizsardzības sistēmu.

RĪGA, 13. maijs – Sputnik. Krievijā izstrādātā starpkontinentālā ballistiskā raķete (SBR) "Sarmat", ko Krievijas bruņotie spēki gatavojas saņemt 2018.-2021. gg., būs lielākā pasaulē, un "ASV vajadzētu sākt uztraukties," – vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz rakstu, kas tika publicēts amerikāņu preses izdevumā The National Interest.

Stratēģisko raķešu karaspēku dežūras daļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija izstrādā līdzekļus ASV pretgaisa aizsardzības sistēmas pārvarēšanai

"Konkrētas informācijas par jauno raķeti "Sarmat" ir ļoti maz, taču pašreiz pieejamie dati liecina, ka tas būs ārkārtīgi draudīgs ierocis, kas atgādinās raķeti ar daiļrunīgo nosaukumu "Sātans" (tā NATO valstīs tiek klasificēta raķete "Vojevoda" – red.piez.), ko "Sarmat" aizvietos," – informēja raksta autors.

Preses izdevums The National Interest norādīja, ka "Sarmat" svērs vismaz simt tonnas, un priekšdaļas masa var sasniegt desmit tonnas. Raksta autors pieļāva, ka raķete varētu nogādāt pie mērķa līdz 15 termiskās kaujas galviņas.

"Raķetes darbības rādiuss sastādīs vismaz 9500 kilometrus. Kad tā tiks pieņemta bruņojumā, tā kļūs par lielāko raķeti pasaules vēsturē," – piebilda raksta autors.

Tāpat kā citas mūsdienu SBR, piemēram, "Jars", "Topoļ-M" un "Bulava", arī "Sarmat" tiek projektēta ar mērķi pārvarēt pretinieka izveidoto pretraķešu aizsardzības sistēmu, uzsvēra The National Interest un piebilda, ka raķeti "iespējams aprīkot ar manevrējošajām kaujas galviņām, ko pārtvert būs daudz grūtāk."

"Savienotajām Valstīm ir nepieciešama jauna raķete, kas dotu iespēju apturēt Krieviju un Ķīnu. Taču, lai kāds būtu programmas Ground Based Strategic Deterrent (tās mērķis ir jaunas sauszemes SBR izstrāde, kam jāstājas raķetes Minuteman III vietā – red. piez.) īstenošanas rezultāts, tā diez vai būs tikpat liela, kā Krievijas izstrādātā raķete, ar tādu pašu kaujas galviņu masu," – secināja izdevums.

Pilnā apjomā raksts publicēts portālā InoSMI >>

Ziņu lente
0