Politika

Kremļa atbilde uz NATO apvienoto spēku virspavēlnieka izteicieniem

© Sputnik / Eugene Novozenina / Pāriet pie mediju bankasMaskavas Kremlis. Foto no arhīva
Maskavas Kremlis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija konsekventi iestājas par savstarpēji izdevīgu sadarbību, kas ļauj ņemt vērā visu partneru intereses un par konfliktsituāciju kopīgu noregulēšanu.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Krievija nevienu neapdraud, taču pievērš uzmanību darbībām, kas varētu apdraudēt valsts intereses, žurnālistiem pavēstīja Krievijas prezidenta valsts sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Ģenerālis Kērtiss Skaparoti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jaunais virspavēlnieks gatavo NATO spēkus Eiropā cīņai ar Krieviju

NATO Apvienoto spēku Eiropā jaunais virspavēlnieks ģenerālis Kērtiss Skaparoti aicināja būt pastāvīgi gataviem pretoties apdraudējumam no Krievijas un teroristu puses un piezīmēja, ka alianse pašlaik ir saskārusies ar "atdzimstošo Krieviju, kas cenšas apliecināt sevi kā pasaules lielvalsts."

Komentējot viņa teikto, Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Krievija konsekventi iestājas par savstarpēji izdevīgu sadarbību, kas ļauj ņemt vērā visu partneru intereses un par konfliktsituāciju kopīgu noregulēšanu.

"Taču vienlaikus Krievija nevar nepievērst uzmanību darbībām, kas tieši vai potenciāli var apdraudēt valsts nacionālās intereses," – viņš uzsvēra un piebilda, ka Krievija, kā vienmēr, aizstāvēs savas intereses.

NATO militārās klātbūtnes pastiprināšanās pie Krievijas robežām rada bažas Maskavā. Maija sākumā Pentagona vadītājs Eštons Kārters paziņoja, ka NATO apsver iespējas izvietot Baltijas valstīs un Polijā četrus bruņoto spēku bataljonus, bet Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka Krievijā tiks formētas trīs jaunas divīzijas, atbildot uz alianses spēku pieaugumu. Pie tam Krievija uzsver, ka nav ieinteresēta pastiprināt konfrontāciju ar NATO, taču ir gatava adekvāti reaģēt uz Rietumu darbībām.

Ziņu lente
0