Jaunās sliedēs: "Krievijas Dzelzceļš" vēlas sadarboties ar "Latvijas Dzelzceļu"

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожный светофор
Железнодорожный светофор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Krievijas dzelzceļu vadītāji tikās Maskavā un pārrunāja iespējamo sadarbību.

RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Jaunais AAS "Krievijas dzelzceļš" (RŽD) prezidents Oļegs Belozerovs ir ieinteresēts īstenot ekonomisko sadarbību ar partneriem Latvijā, aģentūrai LETA pastāstīja "Latvijas Dzelzceļa" vadītājs Edvīns Bērziņš pēc tikšanās ar kolēģi no Krievijas.

Starp uzņēmumiem ir izveidojusies sekmīga sadarbība, tomēr prezidenti apsprieda iespēju atjaunot Latvijas un Krievijas dzelzceļu darba grupas darbību, kas dotu iespēju operatīvi risināt jautājumus.

"Šī bija pirmā iepazīšanās vizīte, kas izrādījās konstruktīva un vērsta uz sadarbību. Mēs apspriedāmies un precizējām jautājumus, kas jārisina kopīgi gan kravas, gan pasažieru pārvadājumu jomās. Lai virzītu apspriestos sadarbības jautājumus, nepieciešams darbs ekspertu līmenī. Svarīgi, ka RŽD prezidents izrādīja interesi par ekonomiski pamatotas sadarbības veidošanu. Esmu pārliecināts, ka Latvijas Dzelzceļš var piedāvāt risinājumus un izdevīgus nosacījumus," — uzsvēra Bērziņš.

Tikšanās laikā tika apspriesta tirgus situācija reģionā, abu kravas un pasažieru dzelzceļa pārvadājumu uzņēmumu sadarbība, kā arī Austrumu un Rietumu koridora caurlaides spējas palielināšana. Šobrīd aptuveni 80% Latvijas valsts dzelzceļa kompānijas kravu ienāk no Krievijas puses.

Uzņēmumu vadītāji vienojās tikties maija vidū Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transportu padomes sēdē Tbilisi, un jūnijā — starptautiskajā forumā "Stratēģiska partnerība" Sočos, lai pārrunātu progresu noteiktās jomās un nākotnes uzdevumus.

Oļegs Belozerovs kļuva par "Krievijas dzelzceļa" prezidentu pagājušā gada augustā, Edvīns Bērziņš vada "Latvijas Dzelzceļu" kopš šā gada februāra.

Ziņu lente
0